Studio Zidovi: Eksluzivni zastupnik i distributer drvenih zidnih obloga

18.11.2016. 13:27 / Izvor: Akta.ba
Studio Zidovi: Eksluzivni zastupnik i distributer drvenih zidnih obloga
OTVORI GALERIJU

Drvene zidne obloge su domaći proizvod koji se izrađuje od autohtonih bosanskohercegovačkih vrsta drveta.

Studio Zidovi d.o.o. iz Sarajeva su postali eksluzivni zastupnici drvenih zidnih obloga i eksluzivni distributer istih za Tursku, Bliski istok i Arapske zemlje, kazala je za poslovni portal Akta.ba direktorica ove kompanije Dalila Fejzagić.

"Drvene zidne obloge su domaći proizvod koji se izrađuje od autohtonih bosanskohercegovačkih vrsta drveta. Pored toga, za potrebe projekata moguće je izraditi komade zidnih obloga od bilo koje druge egzotične vrste drveta", kaže Dalila, pojašnjavajući, kako je u osnovi proizvoda podloga od sperploče ili osb ploča na koje se slaže mozaik kombinujuci tehnike iste ili različite vrste drveta. Završna obrada drveta je ulje proizvođača Woca. Ono se može tonirati u nijansu po zahtjevu kupca. Osim uljenja, završna obrada može biti parenje, pjeskarenje, starenje a obloge se mogu isporučiti i bez završne obrade.

Zidne obloge koje proizvodi Maxmer iz Doboja se pakuju u pakovanje od 1m2, skupa sa vijcima potrebnim za montažu i uputstvom. Montaža se radi na roštilj podkonstrukciji od drvenih letvica koje su obezbjeđene od strane proivođača i dolaze u pakovanjima dovoljnim za montažu 5m2 proizvoda.

"Proizvod zadovoljava sve ekološke zahtjeve, a uspješno je prošao testove kvaliteta u Njemačkoj. Ekološki je prihvatljiv, a mogućnosti primjene su jako velike. Od opremanje privatnih stanova, kuća, poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata, konferencijskih sala do interijera brojnih javnih objekata", ističe Dalila.

Više indormacija možete dobiti na e-mail info@zidovi.com, telefon +38762436525 ili putem putem Facebook stranice Studio Zidovi.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Baza:

OSB Ploča 12mm 100% FSC

Šperploča Topola 12mm 100% FSC

Ljepilo HB FULLER RAKOL ECO 3

Klasifikacija: D3 prema EN 204, EN 14 257 (WATT 91)

Vlagootporno PVA ljepilo (D3), sa dodatnim učvršćivačem vodootporne grupe (D4)

Drveni elementi u zavisnosti od dezena i dizajna (hrast, bukva, bor, jela) su ljepljeni na unaprijed pripremljenu bazu 180x900mm.

Elementi se izrađuju od domaćeg drveta (Zemlja porijekla: BiH) koje se nabavlja od pilana koje vrše nabavku od ŠPD ZDK Zavidovići, za šta Proizvođač ima pripremljen OTPREMNI ISKAZ kao dokaz porijekla drveta.

Ulje za drvo WOCA koje je moguće nijansirati i tonirati po želji kupca.

Pakovanje se vrši u kartonskim kutijama proizvedenih u BiH (Natron Hayat d.o.o. Maglaj)

U pakovanju svakih 1m2 Zidnih obloga dolazi printano uputstvo za postavljanje

Transport se vrši na Paletama dimenzija 100x120cm na koje se slaže 36 kutija (36m2 obloga).

Sistem za montažu Zidnih obloga „roštilj“ se pakuje u posebne kutije za površinu od 5m2

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti