Sudska policija FBiH u 2017. godini nosit će uniforme tešanjskog Koteksa

31.12.2016. 10:05 / Izvor: Akta.ba
Sudska policija FBiH u 2017. godini nosit će uniforme tešanjskog Koteksa

Nove uniforme službenika sudske policije će biti prepoznatljive po jedinstvenom dizajnu, savremenosti i kvaliteti materijala.

U prostorijama Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu promovisana i prezentirana je nova uniforma Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Nova uniforma je rezultat dugogodišnje analize uniforme koju službenici sudske policije nose od samog osnivanja Sudske policije Federacije BiH, tj. od početka 1999. godine, te ukazane potrebe za promjenom uniforme radi prilagođavanja objektivnim potrebama službenika sudske policije.

Osnovne karakteristike nove uniforme službenika sudske policije proizilaze iz toga da će ista biti prepoznatljiva po jedinstvenom dizajnu, savremenosti i kvaliteti materijala, te činjenici da je kroz svoje sastavne dijelove prilagođena stvarnim potrebama službenika sudske policije, odnosno prilagođena za izvršenje poslova unutar zgrada pravosudnih institucija ali i za obavljanje poslova i zadataka u specifičnim geografskim i klimatskim uvjetima.

Ovo podrazumjeva da su pored ugrađenih ojačanja u kroju, određeni sastavni dijelovi uniforme vodonepropusni ili vodootporni, što će omogućiti nesmetan rad službenika sudske policije u težim vremenskim uvjetima.

Prisutnima na promociji uniforme se obratio Edin Vehabović – glavni zapovjednik Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine i Haris Sejdić ispred tešanjskog Koteksa, firme koja je nakon dodjele ugovora u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH izvršila izradu i isporuku uniformi.

Odmah po zaduženju službenika sudske policije koje je u toku, a vodeći računa o jednoobraznosti, uniforma će istovremeno biti stavljena u upotrebu u svim organizacionim jedinicama Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti