Susret poduzetnica iz Hercegovine s ambasadoricom Njemačke

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Susret poduzetnica iz Hercegovine s ambasadoricom Njemačke

18.04.2019. 16:16 / Izvor: Akta.ba

Christiane Hohmann, ambasadorica Njemačke posjetila je Mostar i održala susret s poduzetnicama iz Hercegovine. Hohmann je zadovoljna na prilici da upozna menadžerice koje rade na unapređenju svoga poslovanja i pomažu jedna drugoj. Naglasila je kako je sretna što kroz posjete gradovima i sredinama u Bosni i Hercegovini često sreće osobe koje su odlučile pokrenuti posao i graditi bolji život u svojoj zemlji. 

Marija Beljo, vlasnica zadruge Pro Vita Prozor/Rama koja se bavi proizvodnjom domaćeg pekmeza od šljive i šumskog šipurka te sirupa od borovih iglica na potpuno prirodan način bez dodatih aditiva, kazala je kako je Rama mala sredina u kojoj se budi ženski poduzetnički duh.

"Žene sve više uviđaju prilike i zalažu se za sebe. Sredina smo koja ima brojne prirodne i ljudske potencijale i polako učimo kako iste koristiti u svrhu kreiranja poslova", dodala je Beljo. 

Kroz ugodan i motivirajući razgovor s poduzetnicama Hohmann je poslušala detalje o problemima koje poduzetnice muče kroz svakodnevno poslovanje, dala je potporu poduzetnicama i otvorila vrata za suradnju.

PODIJELI:

TAGOVI:

Christiane Hohmann

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti