Sve više mladih želi proći edukacije u Microsoft skills centrima

24.04.2017. 11:32 / Izvor: Akta.ba
Sve više mladih želi proći edukacije u Microsoft skills centrima

Student  završne  godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Anes Golubić, jedan od polaznika Microsoft skills centra.

Informacione tehnologije najperspekivnija su i najatraktivnija privredna grana, to znaju u Microsoft kompaniji BiH, te su prije četiri godine pokrenuli Microsoft skills centar koji u saradnji sa fakultetima funkcionišu u tri bh. grada Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija, kazao je za Akta.ba portal da je ideja za projekt nastala na okruglom stolu na Networku.

"Naši centri su jedinstveni u svijetu i sa studentima rade stručnjaci koji ih obučavaju prema potrebama analiziranog tržišta", kazao je Krivošija, pojašnjavajući kako sve studente koji su prošli skills centre povezuju sa svojim partnerima kako bi bili prepoznati, vidljivi i na kraju došli do posla.

Student  završne  godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Anes Golubić, jedan od polaznika Microsoft skills centra koji je nakon obuke dobio posao, na pola radnog vremena, za početak.

"Dobio sam posao u jednoj softverskoj firmi gdje radim na razvijanju web stranica. Nedavno sam radio na projektu za koji nas je zadužila jedna štamparija", istakao je Golubić.

Golubić je samo jedan od primjera mladih ljudi koji su upravo zahvaljujući projektu Microsofta došli do posla.  Kako kaže Krivošija kroz centre je prošlo oko 800 studenata.  Na listi čekanja za predavanja se nalazi njih 1.900 što govori o kakvom se Centru radi.

"Želja nam je da Skills centre proširimo i na neke druge gradove, međutim to ne zavisi samo od Microsofta, već i od partnerskih kuća u drugim gradovima", zaključio je Krivošija.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti