Svečana sjednica Uprave i Nadzornog odbora Centralnog grijanja: Podrška projektu «Tuzla, energetski efikasan grad»

26.09.2008. 14:32 / Izvor: eKapija.ba
Svečana sjednica Uprave i Nadzornog odbora Centralnog grijanja: Podrška projektu «Tuzla, energetski efikasan grad»

U okviru dvodnevne proslave povodom jubileja – 25 godina daljinskog grijanja u Tuzli – 25. septembra ove godine u Hotelu Tuzla je održana i svečana sjednica Uprave i Nadzornog odbora Centralnog grijanja na kojoj su, osim direktora Nevresa Arnautovića, učešće uzeli i direktor Termoelektrane Fadil Nadarević i načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović. Prisutnim gostima obratio se i ambasador Kraljevine Danske u Bosni i Hercegovini, Nils Jergen Nering, koji je zajedno sa Gerner Kristensenom, predstavnikom firme Kamstrup, uručio deset kalorimetara koji će se ugraditi u deset kuća priključenih u projekt Centra za ekologiju i energiju Tuzla pod nazivom «Deset energetskih efikasnih kuća», navodi se u saopćenju.

Emilijan Jurij Žorž, savjetnik ambasadora Republike Slovenije za ekonomsko područje i generalni menadžer firme EL-TEC Mulej je slavljeniku jubileja dodijelio ček na iznos od 5.500 eura kao znak podrške projektu «Tuzla, energetski efikasan grad», dok je vlasnik EL-TEC Muleja načelniku Imamoviću poklonio skulpturu Rajska ptica kao znak pažnje i podrške grada Bleda gradu Tuzli.

Na kraju svečane sjednice, Zaimović Emini, Ban Želimiru, Tinjić Harunu, Kabil Faruku i Jurak Ljubomiru dodjeljene su zahvalnice za nesebičan rad, trud i doprinos u razvoju daljinskog grijanja u Tuzli kao i Termoelektrani i Općini Tuzla za uspješnu saradnju i doprinos u razvoju daljinskog grijanja.

Slogan «Tuzla, energetski efikasan grad» je sadašnjost i budućnost našeg preduzeća. Sa uposlenih 90 radnika od kojih je jedna trećina visoko obrazovanih, u narednom periodu planiramo uz pomoć Općine Tuzla i u saradnji sa Termoelektranom Tuzla toplificirati preostali dio grada, a to će omogućiti da Tuzla bude prva u regiji koji će imati 100% toplificiran urbani dio grada. Već sada gotovo 70.000 građana uživa blagodeti toplifikacije koji, pored komfora radne sredine i stanovanja, imaju i čist okoliš zahvaljujući gašenju 125 malih i sedam velikih kotlana-toplana na području grada, riječi su Nevresa Arnautovića, direktora Centralnog grijanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti