Svečano otvoren Sani Grand Centar: Zapošljavanje 250 novih radnika

16.04.2009. 15:45 / Izvor: eKapija.ba
Svečano otvoren Sani Grand Centar: Zapošljavanje 250 novih radnika

Na tenderu raspisanom od strane Općine Ilidža 2007. godine za gradnju Trgovinsko-poslovnog centra Ilidža, pobijedila je Ortačka grupa u sastavu: Unipromet d.d. Sarajevo, Ans Drive d.o.o. Sarajevo i EGW d.o.o. Sarajevo.

Dvije godine poslije, 16. aprila 2009. godine, svečano je otvoren TPC Grand Centar, ukupne površine 24.000 kvadratnih metara koji po svom izgledu i funkcionalnosti podsjeća na zapadni SHOPING MALL.

Vahid Tanović, predstavnik investitora za Grand Centar je ovom prilikom istakao da je u zadnje vrijeme, gradnja tržnih centara veoma česta u Bosni i Hercegovini, te da se za nju se veže negativna konotacija. Prema njegovim riječima, uglavnom se govori da ih ima previše i da domaći poduzetnici ne znaju ništa drugo nego praviti tržne centre, međutim, on smatra da Grand Centar ni u kojem slučaju ne može biti dio takve priče.

"Izgradnjom ovog stambenog, poslovnog i administrativnog kompleksa riješen je dugotrajni problem pripadajuće mikro-lokacije. Naime, općina Ilidža je u prošlosti pokušavala riješiti istu lokaciju u više navrata, međutim, sada kad imamo Grand Centar, stvorili smo i solidnu osnovu za 250 novih radnih mjesta, što posebno u ovo vrijeme predstavlja značajan doprinos", ističe Tanović.

On je također dodao da su u stambenom objektu u potpunosti završeni grubi građevinski radovi i već iduće nedjelje se nastavljaju radovi na građevinsko - zanatskim, instalaterskim i fasaderskim radovima, a njegovo otvorenje se očekuje u avgustu ove godine. Prodaja stanova je već počela i to daje investitorima još veći podstrek za brzi završetak.

"Na kraju želimo istaći da projekat od samog početka podržan od Raiffeisen Grupacije, a nastavak gradnje stanova od strane Intesa Sanpaolo banke. Pored toga želimo istaći zadovoljavajuću saradnju prilikom realizacije projekta od strane Kantonalne vlade, Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, Općine Ilidža i svih javnih komunalnih preduzeća", dodao je Tanović.

U suturenu objekta je smještena garaža kapaciteta 260 parking mjesta koja je pokretnim kosim trakama, liftovima i stepeništima povezana sa ostalim etažama. Prizemlje je ukupne površine 10.000 kvadratnih metara, a na površini od 7.000 kvadrata nalaze se prodajni prostori različitog sadržaja, od Mercatorovog Hipermarketa, pa do različitih modnih odjevnih butika, dok na prvoj etaži prodavnice zauzimaju cca 2.000 kvadratnih metara.

Grand Centar ima jako povoljan položaj sa aspekta prilaza i komunikacija, nalazi se u neposrednoj blizini polazne tramvajske stanice, odnosno u novom centru Ilidže, s obzirom na blizinu Općine, Doma zdravlja, Sportsko- rekreacionih sadržaja i Termalne rivijere. Ukupna vrijednost investicije iznosi 40 miliona maraka i ista je realizirana u tijesnoj saradnji ostvarenoj među učesnicima Argentaria, Konkrit, EGW i Ans Drive.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti