Svečano otvoren Super Konzum Lozionička u Sarajevu

22.12.2016. 19:14 / Izvor: Akta.ba
Svečano otvoren Super Konzum Lozionička u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Omeragić navodi da su u ovom objektu unaprijedili odjele i proširili asortiman.

Večeras je svečno otvoren Super Konzum Lozionička u Sarajevu, na mjestu nekadašnjeg Familly Centra. Prema riječima Tomislava Bagića, direktora Konzuma BiH,  nastojali su građanima Sarajeva pružiti jedinstveno iskustvo trgovine.

”Sarajlije su ljudi koji cijene dobru hranu i piće i na ovaj način smo im htjeli pružiti priliku da kupuju u prodavnicama koje su rađene po svjetskim standardima. Nadam se da smo u tome i uspjeli”, kazao je Bagić.

Napomenuo je da je Konzum u zadnjih pet godina u BiH uložio oko  75 milijuna KM, a u tom  u tom razdoblju su otvorili 165 prodavnicu. U ovoj godini, navodi on, uložili su preko 25 milijuna KM, a samo u ovaj objekt koji je danas otvoren preko 7 milijuna KM.

Ove godine njihov fokus je bio na preuređivanju njihovih trgovina.

"Cilj nam je nastaviti jednakim tempom i u ovoj godini nastaviti sa otvaranjem trgovina u BiH”, naveo je on.

Prema riječima Harisa Omeragića, direktora maloprodaje Konzuma BiH, Konzum je u ovoj novoj trgovini ponudio novitete kao što su pametna kolica i samouslužne kase zahvaljujući kojima kupci u svakom trenutknu mogu sami provjeriti cijene proizvoda i i očitati sadržaj korpe i izvršiti automatsku napalatu kupljenih proizvoda na blagajni. Tu je obogaćena ponuda vina, e gastroteka koja je obogaćena novim okusima sushija, wok/a, jela ispod sača I dr.

Pristalice zdravog načina života, po uzoru na svjetske tržne centre, imat će na raspolaganju jucy bar sa vitaminskim napitcima koje će pripremati renomirani nutricionisti.

odjel mesnice postaoje pravi gurmanski raj na kojem će se nači čuvena maturo junetina, a pekarski odjel je upotpunjen novim vrstama peciva.

Omeragić navodi da su u ovom objektu unaprijedli odjele I proširili asortiman. ”Na oko 5.000 četvornih metara imaju 35 000 različitih artikala. Novitet je odjel voća i povrća koji svojim izledom liči na tržnicu”, istaknuo je on.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti