Svečano otvorena poslovna zgrada BH Telecoma u Brčkom

02.09.2020. 12:19 / Izvor: Akta.ba

Kahriman je istakao kako je BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM.

U Brčkom je danas svečano otvorena poslovna zgrada BH Telecoma koju su simboličnim presjecanjem trake otvorili v.d. generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman,predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrići gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Poslovni objekat, koji se nalazi u ulici Bulevar mira 2, je površine 1.151,10 m2 i po namjeni je administrativni, tehnološki i uslužni. Kapacitetom zadovoljava potrebe za smještaj 72 radnika Direkcije Brčko, a u istom je smješten i Telecom centar Brčko u kojem će korisnicima biti dostupne telekomunikacijske usluge i servisi BH Telecoma. Pored administrativnog dijela, u objektu je planiran smještaj tehnologije i svih pratećih sadržaja neophodnih za funkcionisanje Direkcije Brčko.

"Izuzetno mi je drago da danas u Brčkom, u povodu obilježavanja 5. septembra Dana BH Telecoma, svečano otvaramo novu poslovnu zgradu BH Telecoma, a na zadovoljstvo svih postojećih i budućih korisnika usluga kompanije. Nova poslovna zgrada BH Telecoma u potpunosti omogućava sve neophodne uslužne, tehnološke i administrativne kapacitete i ovom prilikom pozivam sve građane Brčko distrikta da nas posjete. BH Telecom nastavlja sa širenjem poslovanja, izgradnjom infrastrukture i stvaranjem tehnoloških preduslova za pružanje visokokvalitetnih usluga iz našeg portfolija, na zadovoljstvo naših korisnika na području cijele Bosne i Hercegovine", izjavio je v.d. generalni direktor Sedin Kahriman. 

 

Kahriman je istakao kako je BH Telecom na području Brčko distrikta u prethodnih 5 godina investirao 8,6 miliona KM, dok se u narednom trogodišnjem periodu planira investirati još 5,5 miliona KM u izgradnju potrebne telekomunikacijske infrastrukture.

"Izgradili smo pristupne mreže Omerbegovača, Dizdaruša 1, Dizdaruša 2, Stari Brod i Novi Brod, a planirane i u toku izgradnje su pristupne mreže Stari rasadnik 1, Stari rasadnik 2, Broduša, Ivići, Mujkići, Gluhakovac, Meraje, Kolobara i Klana. Naravno, istovremeno nastavljamo i sa proširenjem pokrivenosti i unaprijeđenjem kvalitete usluga mobilne mreže", dodao je Kahriman, te se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji navednih projekata, kao i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti na podrucju Brčko distrikta na podršci i razumijevanju. 

"Za građane Brčko distrikta, investicija izgradnje i otvaranja poslovne zgrade BH Telecoma predstavlja veliki doprinos cijeloj FBiH jer se radi o državnom telekom operateru koji u Brčkom investira i koji vodi računa o svojim klijentima. Izuzetno cijenimo činjenicu da je BH Telecom, koji ima najveći broj korisnika u Brčkom te najkvalitetnije usluge u odnosu na sve druge operatere, pokazao svima da želi ovom investicijom nastaviti dobru saradnju sa svim građanima koji žive i posluju na području Brčko distrikta", izjavio je tokom otvaranja predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti