Svecom: Izvođač nekoliko važnih projekata u Beogradu

27.05.2017. 08:53 / Izvor: Akta.ba
Svecom: Izvođač nekoliko važnih projekata u Beogradu

Kompanija je bila jedno od prvih akcionarskih društava u Srbiji sa većinskim privatnim kapitalom a od 1994. je u vlasništvu privatnih akcionara.

Svecom (Savski Venac Commerce) je osnovan kao akcionarsko društvo 1991. godine kao dio grupe “Savski Venac ”, u oblasti investicija i građevinarstva. “Savski Venac ” grupa je izvela nekoliko važnih investicionih projekata kao što su veliki tržni, stambeni i poslovni centri u Beogradu.

Kompanija je bila jedno od prvih akcionarskih društava u Srbiji sa većinskim privatnim kapitalom a od 1994. je u vlasništvu privatnih akcionara. Od 1994/95. godine kompanija preusmjerava svoje aktivnosti ka složenim projektima u oblasti energetike, rudarstva i telekomunikacija.

U periodu poslije 2000.godine novi programi „Ekologija i zaštita“ i „Detekcija gasova“ su proširili oblast aktivnosti kompanije.2007. godine uvodi se novi program, jedan od najbrže rastućih industrijskih sektora u svijetu, u saradnji sa italijanskim partnerom „K -Flex“, u domenu poliuretanskih izolacija za termiku, ventilaciju i hlađenje a 2011. godine se uspostavlja saradnja sa njemačkim proizvođačem termo-tehničkih instalacija „Oventrop“.

2010. godine se osniva Poslovni ogranak u Nišu, prije svega u cilju približavanja tržištu i projektima koji su planirani u Južnoj Srbiji.

Svecom je realizovao veliki broj projekata u Srbiji, Crnoj Gori, BJR Makedoniji, Grčkoj, Jordanu, Rusiji, Ukrajini i Češkoj Republici. Najveći poslovni partneri su EPS, JP PEU, Telekom, NIS, US Steel, Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, kao i veliki broj privatnih investitora.

Strani poslovni partneri

Važan dio poslovnog života Svecom-a je veza sa stranim strateškim partnerima.

Zaposleni

Ukupan broj zaposlenih je oko 30 od čega je 25 u stalnom radnom odnosu, dok je 5-6 eksperata angažovano na raznim projektima. Najveći broj zaposlenih (oko 50%) su inženjeri različitih profila, zatim ekonomisti i menadžeri. Zaposleni su prošli različite nivoe poslovnih treninga i specijalizacija i poseduju visok stepen obrazovanja (PhD, MBA, MSc, BSc, BA), iskustva i profesionalizma i osposobljeni su da vode sofisticirane projekte u sadejstvu sa ino partnerima.

Misija i vizija

Misija Svecom–a je da visoko profesionalnim obavljanjem djelatnosti, istraživanjem, razvojem i unapređivanjem usluga, programa, kadrova i infrastrukture, u saradnji sa vodećim svjetskim i domaćim proizvođačima i isporučiocima, ponudi domaćim i ino tržištima vrhunsku tehnologiju i proizvode, zasluži lojalnost tržišta, kontinualno zadovoljavajući potrebe i očekivanja svih zainteresovanih strana i društva u cijelini.

Vizija Svecom–a je da visokim performansama i izgradnjom prepoznatljivih brendova, stalnim razvijanjem programa, ljudskih resursa i infrastrukture preduzeća, ostvari visoko i stabilno tržišno učešće u sektorima koji čine djelatnost preduzeća.

Sistem menadžmenta kvalitetom

Zahvaljujući visoko kvalitetnim proizvodima i uslugama Svecom je 2003. godine dobio „Znak kvaliteta EPS-a“, a 2004.godine, među prvim kompanijama u sektoru inženjeringa, uspostavio Sistem menadžmenta kvalitetom, sertifikovan prema zahtevima ISO 9001. 2008. godine donijeta je strateška odluka o reinženjeringu sistema menadžmenta kvalitetom, zasnovana na težnji ka menadžmentu celokupnim poslovanjem.

Priznanja

2011. godine, povodom 20 godina postojanja i rada, Svecom-u su Prezidijum Međunardne akademije nauka za ekologiju i bezbednost MANEB i Srpsko odjeljenje MANEB SRBIJA dodjelili Povelju za veliki doprinos povećanju bezbjednosti i zaštite na radu u rudnicima, kao i za unapređenje i modernizaciju eksploatacije mineralnih sirovina u Srbiji.

Povelja

U 2015.godini Svecom je postao nosilac sertifikata „Excellent Small and Medium Enterprise – Excellent SME Serbia“, koji dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji sa bonitetnom kućom „Coface“, kao potvrde svog boniteta i kredibiliteta na domaćem i inostranom tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti