Švedska IT firma zainteresovana za investiranje u Istočnoj Ilidži

06.02.2020. 07:57 / Izvor: Akta.ba
Švedska IT firma zainteresovana za investiranje u Istočnoj Ilidži

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža jučer je održan sastanak sa predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments.

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža jučer je održan sastanak sa predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments. Sa direktorom ove firme razgovarao je načelnik opštine Marinko Božović, a sastanku je prisustvovao direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić. 

Radi se firmi koja investira u region Balkana, a posljednju firmu osnovali su u Makedoniji. Od ranije je upoznat sa mogućnostima koje nudi poslovna zona opštine Istočna Ilidža te je stoga, posredstvom g. Malinića, zatražio sastanak sa načelnikom opštine.

Iz Steven Ibrahim Investments-a su zainteresovani za pokretanje firme koja bi se bavila informacinim tehnologijama. 

Načelnik opštine je najprije izrazio svoje zadovoljstvo što je Istočna Ilidža i od strane investitora, posebno onih koji dolaze iz drugih zemalja, prepoznata kao mjesto u koje vrijedi ulagati. Istakao je da se kao načelnik ove opštine, zajedno sa saradnicima, trudi da stvori povoljne uslove za razvoj i napredak, a osnivanje firme iz oblasti IT-a bi svakako tome doprinijelo. 

Nakon predstavljanja Istočne Ilidže, Božović je prisutnima pružio detaljne informacije vezane za poslovanje u Republici Srpskoj. 

Poslije sastanka u prostorijama Opštine, predstavnici švedske firme su zajedno sa načelnikom i Milinićem obišli objekte smještene na području poslovne zone "Od mosta do mosta", te precizirali određene tehničke detalje vezane za konkretan projekat investitora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti