Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Švedska IT firma zainteresovana za investiranje u Istočnoj Ilidži

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža jučer je održan sastanak sa predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments.

06.02.2020. 07:57 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža jučer je održan sastanak sa predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments. Sa direktorom ove firme razgovarao je načelnik opštine Marinko Božović, a sastanku je prisustvovao direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić. 

Radi se firmi koja investira u region Balkana, a posljednju firmu osnovali su u Makedoniji. Od ranije je upoznat sa mogućnostima koje nudi poslovna zona opštine Istočna Ilidža te je stoga, posredstvom g. Malinića, zatražio sastanak sa načelnikom opštine.

Iz Steven Ibrahim Investments-a su zainteresovani za pokretanje firme koja bi se bavila informacinim tehnologijama. 

Načelnik opštine je najprije izrazio svoje zadovoljstvo što je Istočna Ilidža i od strane investitora, posebno onih koji dolaze iz drugih zemalja, prepoznata kao mjesto u koje vrijedi ulagati. Istakao je da se kao načelnik ove opštine, zajedno sa saradnicima, trudi da stvori povoljne uslove za razvoj i napredak, a osnivanje firme iz oblasti IT-a bi svakako tome doprinijelo. 

Nakon predstavljanja Istočne Ilidže, Božović je prisutnima pružio detaljne informacije vezane za poslovanje u Republici Srpskoj. 

Poslije sastanka u prostorijama Opštine, predstavnici švedske firme su zajedno sa načelnikom i Milinićem obišli objekte smještene na području poslovne zone "Od mosta do mosta", te precizirali određene tehničke detalje vezane za konkretan projekat investitora. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti