Švedska nastavlja s podrškom poreskim upravama u BiH

07.02.2019. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Švedska nastavlja s podrškom poreskim upravama u BiH

Projekt "Jačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH“, koji provodi Švedska poreska uprava uz podršku Ambasade Švedske u BiH, mogao bi biti produžen i nakon 2020. godine

Projekt "Jačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH“, koji provodi Švedska poreska uprava uz podršku Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, a u kojem učestvuje i Poreska uprava Republike Srpske, mogao bi biti produžen i nakon 2020. godine.

Nakon sastanaka u Banjoj Luci, koje su predstavnici Poreske uprave Švedske i Ambasade Švedske u BiH održali sa Zorom Vidović, ministarkom finansija i s predstavnicima Poreske uprave RS-a, rečeno je i da bi projekt mogao biti proširen i na druge oblasti značajne za unapređenje rada poreskih uprava u BiH, s konačnim ciljem njihove transformacije u moderne, pouzdane i uslužne poreske uprave.

Sagovornici su na ovim sastancima razmijenili informacije o tome kako teče implementacija ovog značajnog projekta, na kojem rade članovi iz sve četiri poreske administracije u BiH, zajedno sa ekspertima iz Poreske uprave Švedske, a koji je finansiran od strane Ambasade Švedske u BiH.

Planirano je da ovaj projekt traje tri i po godine, odnosno do decembra 2020. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 26.500.000 švedskih kruna (5,4 miliona KM) i finansira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj – SIDA. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti