Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Švedska pomaže poreske uprave u BiH

14.11.2018. 07:42 / Izvor: Akta.ba

Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini kroz projekt "Jačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH", nastavit će da pomaže poreskim upravama u BiH da unaprijede svoj rad, s ciljem transformacije u moderne, pouzdane i uslužne poreske uprave.

Istaknuto je to na sastanku direktorice Poreske uprave Republike Srpske Zore Vidović sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

Razgovarano je o implementaciji projekta „Jačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH“, na kojem rade članovi iz sve četiri poreske administracije u BiH, zajedno sa ekspertima iz Poreske uprave Švedske, a koji je finansiran od  Ambasade Švedske u BiH.

Bilo je riječi i o tome koje su mogućnosti i izazovi za transformaciju i unapređenje kapaciteta Poreske uprave RS, ali i o mogućnostima implementacije novih ideja kroz ovaj projekat, uz uvođenje novih oblasti u projekt u budućem periodu.

Ovaj projekat će trajati tri i po godine, odnosno do 31. decembra 2020. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 26.500.000 švedskih kruna (5,4 miliona KM) i finansira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj – SIDA, saopćeno je iz Poreske uprave RSa.

U toku 2015. godine stručnjaci iz Poreske uprave Švedske su sa zaposlenim u sve četiri poreske administracije u BiH identifikovali ključne oblasti koje su zajedničke za sve administracije u kojima se želi ostvariti napredak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti