Švicarski investitori traže lokaciju za preseljenje proizvodnje u Gradačcu

19.05.2015. 16:25 / Izvor: eKapija.ba
Švicarski investitori traže lokaciju za preseljenje proizvodnje u Gradačcu

Danas su predstavnici Švicarske tvrtke «Tissa Glasweberei AG» posjetili općinu Gradačac , sa namjerom da sagledaju mogućnosti preseljenja proizvodnje vlakana i tekstila od stakla, aramida, bazalta i karbona.

Danas su predstavnici Švicarske tvrtke "Tissa Glasweberei AG" posjetili općinu Gradačac, sa namjerom da sagledaju mogućnosti preseljenja proizvodnje vlakana i tekstila od stakla, aramida, bazalta i karbona, saopćeno je iz općine.

Ovoj firmi općina Gradačac je interesantna za ulaganje, s obzirom na položaj i poslovni ambijent koji razvija. Preporuku za ulaganja na općini Gradačac dale su Ambasada Švicarske, te urgencija FIPA.

Na sastanku u općini Gradačac predstavnici ove firme upoznati su putem prezentacije o razvojnim planovima i mogućnostima i uslovima poslovanja na općini Gradačac.

Posebno su predstavnike ove kompanije interesovale informacije o radnoj snazi na općini i njenoj prekvalifikaciji za proizvodnju.

U okviru posjete i razmjene mišljenja i prikupljanja informacija predstavnici ove firme obišli su u okviru raspoloživog vremena i privredne subjekte u Gradačcu "Ammar" doo, "Thema" doo, "Livnica TMD AGS", "Wagner Automotive", "Pulcom" i druge privredne subjekte.

Na zajedničkom druženju Općinskog načelnika sa saradnicima i predstavnika privrednih subjekata u Gradačcu, razmijenjena su iskustva u poslovanju i stvaranju ambijenta za uspješno poslovanje na općini Gradačac i Bosni i Hercegovini.

Sa obje strane izražen je optimizam za uspješnu saradnju i u narednom periodu  intenzivirat će se aktivnosti na otvaranju ove fabrike u Gradačcu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti