Svjetlost primila novo europsko priznanje za kvalitet

20.12.2016. 14:06 / Izvor: Akta.ba
Svjetlost primila novo europsko priznanje za kvalitet

Europsko društvo za istraživanje kvaliteta (ESQR) dodijelilo je oftalmološkoj Klinici Svjetlost prestižno priznanje Quality Choice Prize

U sklopu svečanosti koja je u Berlinu održana 13. decembra, Europsko društvo za istraživanje kvaliteta (ESQR) dodijelilo je oftalmološkoj Klinici Svjetlost prestižno priznanje Quality Choice Prize za 2016. godinu. Očna Klinika Svjetlost tako je postala prva regionalna kompanija s ovim vrijednim priznanjem, koje se dodjeljuje na temelju rezultata anketa, istraživanja mišljenja korisnika te istraživanja tržišta, a selekcijski proces, između ostalog, uključuje analizu provedenih društveno-odgovornih projekata i analize javnih izvora informisanja.

Nagrada koju dodjeljuje krovna europska organizacija za istraživanje kvaliteta namijenjena je najboljim svjetskim kompanijama, javnim upravama i organizacijama koje se ističu kvalitetom i inovacijama svojih usluga i proizvoda. Tako se Klinika Svjetlost našla u društvu nekih od najvećih svjetskih kompanija poput Philipsa, UniCredit banke, Air Canade i japanske Konica Minolte, koji su ovo priznanje dobili proteklih godina.

Nakon što je početkom oktobra Klinika Svjetlost u Cannesu primila priznanje “Best Regional Hospital“, koje dodjeljuje Europsko poslovno vijeće (Europe Business Assembly, Oxford, UK), a kojim se nagrađuje izvrsnost u kvalitetu i menadžmentu, novo je europsko priznanje još jedna potvrda visokih standarda poslovanja i usluge koje Klinika pruža svojim pacijentima.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Berlinu nagradu je dobilo ukupno sedamdeset i devet kompanija, bolnica, javnih uprava i organizacija iz različitih sektora sa svih kontinenata. Ispred očne Klinike Svjetlost nagradu je primio doc. dr. Ratimir Lazić, voditelj Odsjeka za retinu Klinike Svjetlost u Zagrebu. „Iznimno mi je drago što sam u ime Klinike Svjetlost imao priliku primiti nagradu ispred brojnih predstavnika međunarodne poslovne scene. Novim priznanjem dobili smo dodatan vjetar u leđa koji nam pruža motivaciju za kontinuirani napredak. I dalje ćemo nastaviti u smjeru u kojem smo krenuli, a to je opravdati povjerenje svih naših pacijenata bez kojih danas bili ne bismo jedna od vodećih oftalmoloških klinika u regiji“, rekao je doc. dr. Ratimir Lazić.

U znak priznanja za etično poslovanje i poduzetničku inicijativu koji pokazuju vrhunski uspjeh u upravljanju kvalitetom, Klinika Svjetlost proglašena je pobjednikom u zlatnoj kategoriji.

Priznanje Quality Choice koje dodjeljuje krovna europska organizacija za istraživanje kvaliteta, namijenjena je najboljim svjetskim kompanijama, javnim upravama i organizacijama koje se ističu kvalitetom i inovacijama svojih usluga i proizvoda. Tako se Klinika Svjetlost našla u društvu nekih od najvećih svjetskih kompanija poput Philipsa, UniCredit banke, Air Canade i japanske Konica Minolte, koji su ovo priznanje dobili proteklih godina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti