Vijesti

Svjetski dan turizma u BiH: Raspisan konkurs za najbolju turističku fotografiju

30.08.2007. 13:06 / Izvor: eKapija.ba

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma a u skladu sa ovogodišnjom kampanjom Svjetske turističke organizacije "Turizam otvara vrata ženi" , Turistička organizacija Republike Srpske raspisala je konkurs za najbolju pojedinačnu turističku fotografiju, zatim za najbolju kolekciju turističkih fotografija i najbolju fotografiju na temu "Turizam otvara vrata ženi".

Najbolja fotografija urađena na području Republike Srpske iskoristit će se za promociju turističkih vrijednosti koja će dati doprinos predstavljanju Republike Srpske kao turističke destinacije.

Izbor za najbolju fotografiju na temu "Turizam otvara vrata ženi" predstavit će fotografiju koja prikazuje jednakost među polovima i jačanje uloge žene u akciji u turističkom sektoru. To znači fotografija će pokazati i ženu i muškarca sa jednakom ulogom u nekoj turističkoj aktivnosti u Republici Srpskoj.

Fotografije koje uđu u uži izbor bit će prezentirane na organizovanim izložbama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti