SYS Company stavlja na raspolaganje resurse i znanje za rad na daljinu

20.03.2020. 07:47 / Izvor: Akta.ba
SYS Company stavlja na raspolaganje resurse i znanje za rad na daljinu

Kao društveno odgovorna firma, SYS Company stavlja na raspolaganje resurse i znanje, kako bi se osigurao rad na daljinu za što veći broj osoba.

Kao društveno odgovorna firma, SYS Company stavlja na raspolaganje resurse i znanje, kako bi se osigurao rad na daljinu za što veći broj osoba, a preko cloud servisa naših principala Microsoft i Cisco.

"U ovom veoma teškom vremenu za društvo u cjelini, cilj nam je pomoći da se u što većem broju poštuju preporuke kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva za suzbijanje širenja Corona virusa (COVID-19)", navode iz ove kompanije.

Ova dva tehnološka lidera su obezbijedila privremeni besplatan pristup cloud resursima kako za timsku kolaboraciju, tako i za udaljeni pristup resursima u vlastitim mrežama korisnika. Microsoft je obezbijedio upotrebu Microsoft Teams cloud servisa, dok je Cisco obezbijedio upotrebu Webex servisa, te Umbrella, Duo i AnyConnect servise za siguran pristup resursima unutar kompanije (ukoliko su za to stvorene tehničke pretpostavke.).

Iz SYS Company pozivaju sve zainteresovane da ih kontaktiraju ukoliko imaju pitanja ili žele da koristite predmetne cloud resurse tokom ovog kriznog perioda.

"Svim građanima Bosne i Hercegovine, te kompletnoj poslovnoj zajednici želimo odlično zdravlje i vedar duh", poručuju.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem: e-mail: info@sys.ba, Tel: 033 931 000

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti