Takmičenje za dodjelu nagrada "Šampioni zaštite prirode"

05.03.2018. 12:34 / Izvor: Akta.ba
Takmičenje za dodjelu nagrada 'Šampioni zaštite prirode'

Namjera organizatora je ovom kampanjom promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.

Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) uz podršku Ambasade Republike Češke, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, po drugi put u Bosni i Hercegovini organizuje dodjelu nagrade "ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS" 2018.

Namjera organizatora je ovom kampanjom promovisati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji.

"Želimo pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge. Pozivamo vas da do nedjelje 18.03.2018. godine do 00:00 sati i vi nominujete svoje kandidate "Šampione zaštite prirode"", navodi se u saopćenju.

Nominovati mogu svi i to u jednoj ili više kategorija:

1. GRAD/OPĆINA/OPŠTINA

2. POSLOVNI SUBJEKTI - PREDUZEĆA

3. ORGANIZACIJE/NVO/FONDACIJE

4. ŠKOLE/OBDANIŠTA

5. GRAĐANKA I GRAĐANIN - POJEDINCI

- građani i građanke do 30 godina starosti;

- građani i građanke preko 30 godina starosti.

6. NEFORMALNE GRUPE GRAĐANA (GRAĐANSKE INICIJATIVE)

Detaljno uputstvo i obrazac za nominaciju možete preuzeti na web stranici Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla www.crp.org.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti