Targer Frontline PRO - Najbolja prilika za edukaciju kompletnih rukovodilaca

20.02.2020. 09:25 / Izvor: Akta.ba
Targer Frontline PRO - Najbolja prilika za edukaciju kompletnih rukovodilaca

Trenutno se izvode četiri paralelna programa, dva u Gračanici i dva u Živinicama i okupljaju oko 65 učesnika iz 13 kompanija.

Zaposlenici kompanije Targer inžinjering i konsalting sastavljeni od stručnih konsultanata iz raznih oblasti formirali su tim i osmislili vrlo napredan i efektivan  model formiranja jednog kompletnog rukovodioca proizvodnih kompanija, na osnovu vlastitog iskustva i potreba klijenata. Pokrenuli su Targer Frontline PRO - Školu proizvodnih rukovodilaca (eng. Front-line managers - rukovodioci prve i druge linije) koja se pokazala kao vrlo koristan i jedinstven projekat za usavršavanje.

Program je namijenjen proizvodnim kompanijama koje žele investirati u dugoročnost odnosa sa ključnim ljudima i u njihovu lojalnost, kompanijama koje žele raditi na razvoju ključnih zaposlenika i investirati u unapređenje poslovanja. Glavna zamisao programa je da unaprijedi cijeli set rukovodećih vještina polaznika, prožet LEAN filozofijom, a krajnji cilj je poboljšanje ključnih pokazatelja rada pogona/odjela kojima polaznici rukovode.

Trenutno se izvode četiri paralelna programa, dva u Gračanici i dva u Živinicama i okupljaju oko 65 učesnika iz 13 kompanija.

Škola se sastoji od 7 tematskih cjelina s ciljem jačanja i razvoja kompetencija rukovodećeg i stručnog kadra. Nastava obiluje primjerima iz prakse kao i vježbama koje upotpunjuju usvajanje novih vještina. Također, izvode se edukativni obilasci proizvodnih pogona reprezentativnih kompanija. Neke od ključnih tema koje se obrađuju su:

  • Rad na personalnom razvoju;
  • Upravljanje pogonom
  • Lean za operativne rukovodioce
  • Produktivnost i normiranje operacija
  • Leadership - vještine rukovođenja
  • Vještine komunikacije

Dva ciklusa koja se trenutno održavaju organizuju se u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG). MEG je projekat Vlade Švicarske, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

U nastavku prenosimo nekoliko izjava učesnika ove škole koji ne propuštaju niti jedan minut ovog programa i koriste svaku priliku za pitanja i konsultacije.

"Jako sam zadovoljna cjelokupnim programom. Sviđa mi se što za različite teme imamo različite predavače koji su stručni u tome što pričaju i samim tim omogućavaju nam da bez problema razumijemo datu materiju. Smatram da su mi dosadašnji moduli pomogli i da sam u nekim oblastima primjetila napredak kod sebe", rekla je Sabina Hadžiefendić, inžinjer kvaliteta u kompaniji “Elin Motors Bosnia”.

"Veoma kvalitetno i korisno edukovanje. Preporučio bih svim kolegama u drugim firmama ovaj program, jer bez obzira na moje dugogodišnje rukovođenje kroz moj radni vijek koji nije tako ni kratak, a uzimajući u obzir i moje godine, na ovoj edukaciji susreo sam se sa puno meni do sad nepoznatih i veoma korisnih saznanja koja će mi koristiti u mom budućem radu. Visoka ocjena za organizatore i predavače jer puno toga kvalitetnog je rečeno u proteklim modulima za relativno kratak period. Zadovoljstvo mi je što mi se ukazala prilika i povjerenje da budem tu", riječi su zadovoljnog rukovodioca Rušida Dehalića.

"Veoma sam zadovoljan viđenim i naučenim na do sada održanim modulima Škole proizvodnih rukovodilaca. Predavanja su zanimljiva, sve je objašnjeno kroz praktične primjere, mnogo toga se uči kroz igre. Preporučio bih svim bosansko-hercegovačkim kompnijama da ukoliko to već nisu, svoje uposlenike pošalju na ovakvu obuku", rekao je Safet Lisica, inžinjer kvaliteta u kompaniji “Kovgrad”.

U svojoj izjavi Muhamed Kurtić iz kompanije FGCE kaže: “Što se tiče dosadašnjeg iskustvana ovim predavanjima ja samo mogu da pohvalim kompaniju Targer u svim segmentima, od predavanja do izvođenja samih vježbi. U svakom slučaju bi pohvalio trud i rad predavača i zahvalio se u svoje lično ime kompaniji Targer”.

Ovim programom obuke kompanija Targer inžinjering i konsalting efikasno otklanja jedno od uskih grla u razvoju kompanija, a to su kompetencije i mogućnosti nižeg i srednjeg menadžmenta, bez čijeg razvoja nema ni održivog razvoja samih kompanija. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti