Tariku Jašareviću i Agenciji Relax Tours nagrada "Stvaratelji za stoljeća"

11.02.2016. 08:31 / Izvor: Akta.ba
Tariku Jašareviću i Agenciji Relax Tours nagrada 'Stvaratelji za stoljeća'

Kompanija Relax Tours d.o.o. kao i njen osnivač Tarik Jašarević nominovani za Priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi 300 najboljih.

Kompanija Relax Tours d.o.o. kao i njen osnivač Tarik Jašarević nominovani za Priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi 300 najboljih - koje će biti dodijeljene u Dubrovniku na Regionalnom Samitu poduzetnika srednje i jugoistočne Europe.

Naime, u periodu od 01. 06. 2015. do 31. 01. 2016. godine, na temelju jasnih i transparentnih kriterija, fazno se provodila procedura predlaganja kandidata za dodjelu nagrada i priznanja najzaslužnijim za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe, u pet kategorija. U dosadašnjem periodu je 184 predlagača predložilo ukupno 469 kandidata iz 10 zemalja(Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Austrija, Slovenija i Srbija).  Sekretarijat projekta eliminirao je kandidate koji nisu zadovoljavali osnovne propisane preduvjete te, zbog velikog broja prijedloga, sačinio prvu selekciju potencijalnih kandidata. Svi predloženi kandidati dali su pisanu suglasnost da budu nominirani. Potom je neovisnom međunarodnom dvanaestočlanom Komitetu za dodjelu nagrada i priznanja dostavljeno 105 prijedloga kandidata na dalje razmatranje i odlučivanje. Svaki kandidat, da bi postao laureat, mora dobiti 2/3 glasova članova Komiteta – dakle, najmanje osam glasova.

 U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Tarik Jašarević, osnivač Relax Toursa kazao je kako je ogromna čast da je Komitet za dodjelu nagrada i priznanja donio odluku o dodjeli  priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća“ i društvu "Relax Tours" d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

"Veoma sam ponosan i na kompletan tim Relax Tours kompanije koja uključuje i osoblje naše turističke agecije kao i našeg novootvorenog Pino Nature Hotela. Ova nagrada nije samo moja zasluga, nego zasluga kompletnog našeg tima koji broji 40 vrlo marljivih i obrazovanih mladih ljudi koji časno obavljaju svoj posao, nakon čega rezultat nije mogao izostati. Velika je stvar da se jedna kompanija iz BiH pridruži stvarateljima stoljeća sa područja Srednje i Jugoistočne Europe a čast nam je da smo to upravo mi. Malo je onih koji znaju da sam ja trenutno samo osnivač društva Relax Tours d.o.o dok su vlasništvo i upravljačke odgovornosti preuzele moje kćerke, na mladima svijet ostaje", kazao je Tarik Jašarević , osnivač društva Relax Tours d.o.o.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ bit će održana u Dubrovniku, 04., 05. i 06.03. 2016. godine.

Organizatori planiraju da će Svečanosti dodjele nagrada i priznanja prisustvovati oko 200 uzvanika. Bit će pozvani: Predsjednica RH i predsjednik Vlade RH, ministri za poduzetništvo i privredu,  poljoprivredu, turizam zemalja iz kojih su laureati, pripadnici diplomatskog zbora, diplomatskih misija u RH zemalja iz kojih su laureati, druge uvažene osobe iz javnog života te predstavnici /direktori i urednici značajnijih medija i nevladinih organizacija iz Srednje i Jugoistočne Europe.

Program Svečanosti dodjele nagrada i priznanja sastojat će se od nekoliko cjelina. Paralelno će biti održan i Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 najboljih“ te Međunarodni panel eksperata pod nazivom "Kuda ide svjetska ekonomija – ekonomija budućnosti ?!" 

Cilj organizatora je da cjelokupan Projekt i posebno laureate, dugoročno, kreativno i što kvalitetnije predstavi široj javnosti. Stoga je kreiran Plan promocije laureata „Stvaratelji za stoljeća“ za 2015. u 2016. godini.

E. Ko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti