Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tegeltija: Odluka o raspodjeli PDV-a donesena u skladu sa zakonom

04.08.2014. 08:11 / Izvor: SRNA

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je Vlada Srpske, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, donijela odluku o učešću opština i gradova u prihodima od indirektnih poreza i načinu njihove raspodjele.

"Ovom odlukom preraspodijelili smo dio od 3,7 odsto ukupnih sredstava koje pripadaju opštinama, a što je rezultat različitog broja stanovnika utvrđenog popisom od procijenjenog broja stanovnika. Vlada Srpske je kod donošenja ove odluke ispoštovala sve zakonske odredbe", rekao je Tegeltija.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske nezadovoljna zbog pokušaja vaninstitucionalnog djelovanja pojedinih načelnika opština u Srpskoj, jer su svi gradovi i opštine članovi Saveza gradova i opština Republike Srpske, koji je sa Vladom dugogodišnji partner.

"Sa ovim Savezom, Vlada Srpske usaglašava sva važna pitanja za funkcionisanje lokalnih zajednica. Zabrinuti smo zbog činjenice da pojedni načelnici iznose stavove mimo Saveza gradova i opština", rekao je Tegeltija.

On je napomenuo da je Vlada Srpske spremna da prihvati i drugačija rješenja, ukoliko bude postignuta puna saglasnost u Savezu opština i gradova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti