Tegeltija: Potreban aranžman sa MMF-om, ali sa jasnim ciljevima i politikama

19.07.2021. 15:04 / Izvor: SRNA
Tegeltija: Potreban aranžman sa MMF-om, ali sa jasnim ciljevima i politikama

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Laktašima da postoji potpuna saglasnost svih u BiH da sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda razgovaraju o aranžmanu.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Laktašima da postoji potpuna saglasnost svih u BiH da sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ razgovaraju o aranžmanu, ali sa jasnim ciljevima i politikama za njihovo ostvarenje.

"Entiteti i zajedničke institucije su spremni da razgovaraju sa predstavnicima MMF-a. Potrebno je da imamo aranažman sa ovom institucijom, ali za njegovo uspostavljanje potrebno je više spremnosti za razgovore nego što ih je bilo u prethodnom periodu, a sigurno je da se na starim osnovama ne može postići dogovor", rekao je Tegeltija novinarima u Laktašima.

On je naveo da Misija MMF-a u BiH ima novog šefa sa kojim je razgovarao, te da očekuje dolazak Misije u BiH kada budu dozvoljena putovanja iz SAD.

"Sve je pitanje politika i nadam se da će Misija MMF-a biti sprema da razgovara o ciljevima aranžmana. Nemamo probema da kažemo koji su ciljevi, ali se moramo dogovoriti koje su mjere potrebne da bi ciljevi bili realizovani, jer do sada o tome nije bilo saglasnosti", pojasnio je Tegeltija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti