Tehnološke inovacije za stomatologiju budućnosti

23.04.2018. 12:54 / Izvor: Akta.ba
Tehnološke inovacije za stomatologiju budućnosti
OTVORI GALERIJU

Dentalservis BiH, kao dio kompanije Chronos doo, je u suradnji sa Planmeca Oy iz Finske organizovao grupnu posjetu za 24 stomatologa iz BiH.

Biti u dodiru sa tehnologijama i osluškivati stalni progres tehnoloških rješenja iz svih djelova svijeta bilo koga ko to kontinuirano radi sigurno vodi u smijeru inovativonog razvoja, napretka, te sticanju novih znanja koja neminovno podižu kvalilet poslovanja i kompletnoj zajednici omogućavaju da bude dio svjetskih trendova.

Dentalservis BiH, kao dio kompanije Chronos doo, je u suradnji sa Planmeca Oy iz Finske organizovao grupnu posjetu za 24 stomatologa iz Bosne i Hercegovine u periodu od 15. do 17. aprila. Ovo je jedan od najbrojnijih posjeta kompaniji Planmeca Oy, koja važi za lidera stomatologije budućnosti u pogledu razvoja, inovacija, modernih rješenja i softvera.

Domaćin je bio Matti Muikku, Area Export Manager za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju, koji je sredinom marta ove godine naslijedio ovu poziciju od Katerine Orovchanec, sa kojom smo uspješno surađivali u proteklom periodu i na čemu joj se zahvaljujemo.

Grupa stomatologa iz Bosne i Hercegovine je imala priliku vidjeti tvornice kao i proces automatizovane proizvodnje, poslušati interesantne i korisne prezentacije, te se kroz radionice uvjeriti u inovativnost i benefite upotrebe Planmeca proizvoda.

Prvi dan je bio rezervisan za digital imaging, ProMax, ProFace i Viso, potom smo imali priliku vidjeti koncept All in One – Romexis aplikativno rješenje sa sve uređaje i procese unutar jedne ustanove. Specijalisti za implantologiju su se upoznali sa posebnim modulom Romexis softvera, a potom su prezentirane stomatološke stolice iClassic, Touch i Sovereign.

Drugi dan je bio podjednako zanimljiv, kroz predstavljanje mogućnosti CAD/CAM sa posebnim naglaskom na novi intraoralni skener Emerald, inovativnih 3D alata, Ortho Studia i Smile Design kao dio Romexis softvera.

Naši domaćini su se potrudili da nam posjeta bude i ugodno druženje, pa smo posebne trenutke proveli na samoj obali mora i imali priliku uživati u čuvenoj finskoj sauni i finskim specijalitetima. 

Grupu su činili stomatolozi iz ZU Stomatološke ambulante „Dr. Goran Stanojević“ Doboj, ZU stomatološke ambulante "Dr Stajčić" Banja Luka, Privatne stomatološke ordinacije Dr. Predrag Maljukan Goražde, Opšta stomatološka ordinacija sa zubotehničkim labaratorijem ''NOVODENT'', vl. Huskanović Amer Tuzla, Centra za estetsku stomatologiju Simić Dent Banja Luka, Dental ortodont centra Dr. Bandić Sarajevo, Dental Centra "Dr. Ćatić" Bugojno, Stomatološke ordinacije "Dr. Kaknjo" Zenica, Stomatološke ordinacije Razman Sarajevo, Stomatološke ordinacije Floss&Gloss Sarajevo, Stomatološke ordinacije dr. Muhić Sarajevo i Ambulante opšte stomatologije "Dr Mladen Mišeljić" Bijeljina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti