TEIKOM BH predstavio Komatsu bager sa kašikom od 2 kubika

15.03.2019. 16:15 / Izvor: Akta.ba

Kompanija TEIKOM d.o.o. je osnovana 2005. godine i distributer je proizvodnog programa kompanija Komatsu, Bridgestone, Bucyrus international i GHH.

Kompanija TEIKOM BH na 23. Međunarodnom sajamu građevinarstva i elektro-mašinske industrije i inovacije GRAMES-DEMI 2019. predstavila je vrhunske modele građevinskih i rudarskih mašina poznatih svjetskih marki Komatsu i Amman.

Dejan Spaić, iz sektora prodaje kompanije TEIKOM BH za Akta.ba je kazao da je ovogodišni Banjalučki sajam za njih bio više nego uspješan, jer su uspjeli prodati skoro sve svoje mašine, ali posebno su ponosni na to jer su upravo na sajmu predstavili svoju najveću mašinu iz ponude poznatog japanskog brenda Komatsu.

"Na sajmu smo predstavili nekoliko mašina za koje smo mi glavni zastupnici za područje BiH. Riječ je o svjetski poznatoj marki Komatsu koja je drugi najpoznatiji brend mašina u građevinarstvu i rudarstvu i brend Amman, koji na našem tržištu nudi finišere, valjke i druge proizvode namjenjene ovom segmentu građevinskih radova. Ono što je posebno zaokupilo pažnju svih posjetilaca ali i izlagača je naša najveća građevinska mašina na ovom sajmu a radi se o tonskom bageru sa kašikom od 2 kubika - PC350NLC", kaže Spaić.

Kazao je da je ovaj bager, osim po svojoj impozantnoj veličini poseban i po svojim visokim performanse kvalitete rada po kojem je poznat japanski brend Komatsu. U okviru ovog brenda predstavljeni su još dvoipotonski bager PC22 i bager sa oko pettonskom kašikom, kombinerka WB97S, Amman bageri ali i vibro nabijači.

U razgovoru za Akta.ba Spaić je kazao da, iako je naše tržište malo za ovakvu vrstu robe, njihov posao ne stagnira.

"Naše tržište je dosta malo za proizvode koje mi imamo, tako da u nastavku našeg poslovanja teško da možemo očekivati neke nove kupce, to su za sada uglavnom naši standardni korisnici i kupci koji su već davno prepoznali kvalitet koji mi nudimo. Mi smo zadovoljni jer su i naši kupci prepoznali kvalitet brendova koje zastupamo", rekao je Spaić.

Kompanija TEIKOM BH d.o.o. je osnovana 2005. godine i distributer je proizvodnog programa kompanija Komatsu, Bridgestone, Bucyrus international i GHH za tržišta Srbije, Bosne I Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.  Danas je zahvaljujući njima Komatsu postao vodeći brend u rudarsko-građevinskoj opremi na području naše zemlje ali i šire, sa ostvarenih preko 35 posto učešća na tržištu. 

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti