Telekom operateri očekuju dobru zaradu na SMS porukama za vrijeme blagdana

02.12.2008. 10:45 / Izvor: Dnevni list
Telekom operateri očekuju dobru zaradu na SMS porukama za vrijeme blagdana

Iako finansijska kriza počinje polako potresati i BiH, zbog čega sve više građana primjenjuje mjere štednje, u telekomima u našoj zemlji ne očekuju da će u predstojećim blagdanima na SMS porukama zaraditi manje nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama.

Nađa Lutvikadić, glasnogovornica BH Telecoma, smatra da finansijska kriza neće uticati na broj poruka. "Sigurna sam da će broj poruka biti mnogo veći. Ali ako kriza bude imala uticaja, mislim da naš telekom to neće osjetiti i broj poruka će sigurno ostati barem na istoj razini kao i prethodnih godina", kazala je Lutvikadić.

Ona je istaknula da je za zadnji blagdan, odnosno Ramazanski bajram, u samo tri dana preko njihovog operatera upućeno više od četiri miliona poruka.

"Prije dvije godine, kad su Bajram i Nova godina bili sastavljeni, poslano je više od 17 miliona poruka", kazala je Lutvikadić.

U HT Eronetu su nam kazali da također više ne vjeruju da će kriza uticati na smanjenje broja SMS poruka jer, kako su istaknuli, poruka je najjeftiniji i najefektniji način komuniciranja. Kažu da tokom Božića preko njihovog operatera u prosjeku bude upućeno oko šest miliona SMS poruka.

Naglašavaju da uprkos velikom broju poruka koje se šalju tokom blagdana preko njihovog operatera, nema preopterećenja i sistem odlično funkcionira. "Korisnici mreže Mobi`sa, mobilnog operatera RS-a, poslali su na pravoslavni Božić 3,07 miliona SMS poruka, što je tek nešto manje od rekordnog broja poruka poslanih prvog dana ove godine", potvrđeno je u Mobi`su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti