Vijesti

Telekom Srpske finansira dokapitalizaciju crnogorskog M:tela

18.03.2010. 11:00 / Izvor: Nezavisne novine

"Telekom Srbija" i "Telekom Srpske" će direktno iz svojih profita finansirati dokapitalizaciju crnogorskog "M:tela" u vrijednosti od 40 miliona eura, shodno njihovom vlasničkom udjelu u toj kompaniji.

Ljubomir Rajšić, izvršni direktor "M:tela" iz Podgorice, je istakao da će dokapitalizacija stabilizovati tu kompaniju i dodao da će ona nastaviti da se bori sa dobrim konkurentima na crnogorskom tržištu.

"Telekom Srbija" posjeduje 51 odsto akcija "M:tela", dok je "Telekom Srpske" svojih 49 odsto akcija kupio 1. februara za deset miliona eura od holandske firme "Ogalar" čiji je vlasnik srpski biznismen Miroslav Mišković.

Prema Rajšićevim riječima, osnovni problem "M:tela" u prethodnom periodu bila su dugovanja koja su nastala zbog niskog osnivačkog kapitala.

"Finansirali smo investicije vrijedne 95 miliona eura, što nije moglo da se pokrije samo kreditima, zbog čega je i bila potrebna dokapitalizacija", rekao je Rajšić, dodajući da je nju trebalo sprovesti mnogo ranije.

On je rekao da će "M:tel" u najkraćem roku riješiti svoja dugovanja, kojih, kako tvrdi, nije bilo prema državi, nadležnoj agenciji ili nekom državnom subjektu u Crnoj Gori. Rajšić je objasnio da je visoka zastupljenost "M:tela" na crnogorskom tržištu, koja je u kratkom periodu dostigla oko 30 odsto, imala implikacije na poslovanje firme.

"Pokazalo se kao veoma jasno da je osnivački kapital nizak, što je osnovni problem koji je kompanija riješila", istakao je Rajšić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti