Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Telemach i Lanaco - IT rješenja za mala i srednja preduzeća

22.11.2018. 09:35 / Izvor: Akta.ba

Lanaco je započeo saradnju s kompanijom Telemach, koja je vodeći domaći provajder usluga u BiH, te najveći alternativni pružatelj usluge fiksne telefonije na području Bosne i Hercegovine. Ova saradnja će malim i srednjim preduzećima pružiti mogućnost digitalne transformacije IT poslovanja, što će dovesti do unaprjeđenja uz brža, jednostavnija i ekonomičnija rješenja. 

"Sektor za biznis prodaju Telemach-a nudi najnaprednije tehnologije i servise na tržištu, inovativnu tehničku podršku za velike poslovne sisteme, optički internet link sa simetričnim protokom i garantovanim brzinama do 10 Gb/s, umrežavanje lokacija u jedinstven sistem, cloud servere, kao i managed servise. Lider smo u pružanju usluga iz domena telekomunikacija na tržištu, a prateći globalni razvoj tehnologija započinjemo i partnerstvo sa Lanaco kompanijom, što će u konačnici korisnicima Telemach-a ponuditi kompletna rješenja iz domena IT biznisa uz minimalna ulaganja", kazala je Alma Klinac, direktor biznis prodaje kompanije Telemach. 

 

 

Telemach će već sa 01. decembrom tekuće godine biti u mogućnosti svojim poslovnim korisnicima ponuditi ERP rješenje Lanaco-a, distribuirano u modelu SaaS (Software as a Service – software kao usluga) iz sopstvenog Data centra. Spomenuto rješenje će na tržištu biti dostupno pod brendom EcoOne. U ponudi Telemacha će biti dostupna dva različita EcoOne paketa, uz nastojanje da se u budućnosti kreira set ERP rješenja različitih formata, koja će se mapirati na različite potrebe preduzeća.

"Korišćenjem EcoOne poslovno-informacionog sistema,kreirana je značajna pretpostavka za poslovni uspjeh na tržištu za mala i srednja preduzeća, uz stratešku optimizaciju IT troškova i njihovu predvidljivost na duži period. Korisnici EcoOne-a imaju kontinuiran pristup najsavremenijoj tehnologiji na globalnom nivou, zahvaljujući kojoj su u poziciji da optimizuju poslovanje i svoju energiju usmjere na rast i razvoj poslovanja. Svakako, oni će postati i dio velike grupe evropskih preduzeća iz segmenta malog i srednjeg poslovanja koji kroz ovakav vid uključivanja u proces digitalne transformacije žele da obezbijede budućnost na sve zahtjevnijem tržištu 21. vijeka", poručio je Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije Lanaco.

Telemach i Lanaco svim novim i postojećim korisnicima Telemach usluga će omogućiti korišćenje EcoOne poslovno-informacionog sistema, u periodu od tri mjeseca, besplatno.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti