Tender vrijedan 9,4 mil. KM: Vlada RS proširuje kapacitete Data centra

01.11.2018. 10:59 / Izvor: Akta.ba
Tender vrijedan 9,4 mil. KM: Vlada RS proširuje kapacitete Data centra

Rok za dostavljanje ponuda na ovaj tender je 12. decembar ove godine.

Služba za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske raspisala je tender težak 9,4 KM sa PDV-om za nabavku i implementaciju sistema slabe struje i i proširenje kapaciteta internet servisa i "Data centra" u svom Administrativnom centru i zgradi Vlade RS u Banjoj Luci.  

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ponuđač mora da ima bar jedan ugovor vrijedan 1,9 miliona KM bez PDV-a koji je za predmet nabavke imao nabavku aktivne mrežne opreme, nabavku serverta i storage-a. Osim toga, firma ponuđač mora imati minimalno 18 članova tehnočkog osoblja za poslove instalacije roba koja se ponavlja.

Tehničko osoblje izabrane firme također treba da ima određene certifikate, a "na osnovu iskusava prizašlih iz dosadašnjeg održavanja 'Data centra'".

Rok za dostavljanje ponuda na ovaj tender je 3. decembar ove godine, a ugovor će biti dodijeljen onom ko ponudi najnižu ukupnu cijenu.

Održavanje Data Centra i infrastrukture Informacionog sistema Vlade RS u posljednih godinu dana u nadležnosti je firme "Prointer ITSS".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti