Tender za nabavku sistema "PIDS" još nije okončan zbog poštivanja zakona

09.05.2014. 08:44 / Izvor: Fena
Tender za nabavku sistema 'PIDS' još nije okončan zbog poštivanja zakona

Iz Međunarodnog aerodroma "Sarajevo" reagirali su na medijske napise nabavci sistema detekcije neovlaštenog ulaza u perimetar aerodromskog kompleksa.

Iz Međunarodnog aerodroma "Sarajevo" reagirali su na medijske natpise o nabavci sistema detekcije neovlaštenog ulaza u perimetar aerodromskog kompleksa (PIDS-Perimeter Intrusion Detection System) procjenjene vrijednosti 2,7 miliona KM, ističući da je u pitanju tender od velikog značaja za aerodrom, a koji, zbog strogog poštivanja Zakona o javnim nabavkama, još uvijek nije okončan. 

Naglašavaju da prilikom raspisivanja tendera striktno vode računa o svim zakonskim odrednicama i propisanim pravilima, kao i da su sve javne nabavke redovno predmet internih i eksternih revizija čiji su izvještaji transparentni i dostupni javnosti. 

Kao dokaz regularnosti postupaka javnih nabavki u tom preduzeću je i nedavni dopis Federalne uprave policije u prilogu kojeg je dostavljena sva dokumentacija koju je JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo" prethodno ustupilo policijskim službenicima te Uprave. 

Po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo, dostavljena dokumentacija bila je predmet analize Federalne uprave policije. 

Direktor Međunarodnog aerodrom "Sarajevo" Ivan Veličan rekao je da je to preduzeće koje se finansira iz vlastite djelatnosti, donosi planove koje usvaja resorno ministarstvo, te svoje aktivnosti obavlja u skladu s važećim zakonodavstvom u BiH. 

"Tendere i javne nabavke raspisujemo i pokrećemo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, gdje niti u jednom članu ne stoji da se dokumentacija o pokretanju javne nabavke prethodno mora dostaviti Dnevnom avazu. Međutim, cijeneći njihov rad i istraživačko novinarstvo, napominjem da ćemo im uvijek biti na raspolaganju, kako bi im pružili tačne i provjerene informacije u cilju korektnog i transparentnog informisanja javnosti", kazao je Veličan, saopćeno je iz JP Međunarodni aerodrom "Sarajevo". 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti