Tender za obilaznicu oko Dimitrovgrada neće biti poništen - uskoro izbor izvođača

22.01.2010. 15:15 / Izvor: Beta
Tender za obilaznicu oko Dimitrovgrada neće biti poništen - uskoro izbor izvođača

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je 22. januara 2010. godine da tender za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada sa autoputem do graničnog prelaza Gradina neće biti poništen i dodao da će tenderska komisija u narednih nekoliko dana odlučiti ko će dobiti posao.

Mrkonjić je novinarima posle sastanka Nadzornog komiteta Koridora 10, kazao da "Alpine", iako je dala najbolju ponudu, ne mora da dobije posao "jer nema zemlje u svetu u kojoj jedna firma tuži državu, a onda traži posao od te države".

Upitan da li to znači da je uslov "Alpine" da dobije posao kako bi odustala od tužbe pred Arbitražnim sudom u Parizu, Mrkonjić je kazao da je to jedna od varijanti.

"Alpine" je na tenderu za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada, sa autoputem do graničnog prelaza Gradina, dostavila ponudu od 2,9 milijardi dinara.

Slovenački SCT ponudio je 3,2 milijarde dinara, hrvatski "Konstruktor" tri milijarde dinara, slovenačko "Primorje" 3,4 milijarde, konzorcijum domaćih putarskih preduzeća "Planum", PZP "Beograd" i PZP "Užica" 3,7 milijardi, dok je najskuplji bio austrijski "Strabag" sa pet milijardi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti