Terakop Živinice: 10 godina tradicije u proizvodnji kamenih agregata

16.12.2014. 13:40 / Izvor: eKapija.ba
Terakop Živinice: 10 godina tradicije u proizvodnji kamenih agregata
OTVORI GALERIJU

Izgrađeni putevi, mostovi, stambene zgrade, bolnice, škole, željezničke pruge - kreč, teška soda, gnojivo, kameno brašno, šećer, deterdženti, staklo - prerađene mineralne sirovine - kameni agregati firme Terakop čine takve stvari mogućim.

Izgrađeni putevi, mostovi, stambene zgrade, bolnice, škole, željezničke pruge - kreč, teška soda, gnojivo, kameno brašno, šećer, deterdženti, staklo - prerađene mineralne sirovine - kameni agregati firme Terakop čine takve stvari mogućim.

"Mi istinski stvaramo pretpostavke bolje budućnosti sa našim krečnjačkim kamenim agregatima i proizvodima koje naši kupci od njih stvaraju", ističu iz firme Terakop

Terakop d.o.o. za istraživanje, preradu i proizvodnju mineralnih sirovina, eksploatiše, prerađuje i proizvodi kamene agregate krečnjačkog porijekla svih vrsta, koji se koriste na području Sjeveroistočne Bosne i šire. Naši proizvodi se koriste u građevinarstvu i industriji za spravljanje betona i asfalta, izradu nosećih slojeva kolovoznih konstrukcija, izgradnju drenažnih sistema, proizvodnju kreča, gnojiva, sode, šećera, itd. Proizvodi visokokvalitetni kamen krečnjak sa preko 96% kalcijumkarbonata (CaCO3) i prva je privatna firma koja je potpisala koncesioni ugovor o eksploataciji kamena krečnjaka na području tuzlanskog kantona.

"Naš cilj je postati jedan od vodećih proizvođača kamenih agregata za industriju i građevinarstvo u Bosni i Hercegovini. Na putu ka osnovnom cilju, stvaramo nove vrijednosti za sve interesne grupe oko naše kompanije, koja ima preko 10 godina tradicije i izgrađenu poziciju na ciljnim tržištima", poručuju iz firme Terakop d.o.o. Živinice.

Terakop proizvodi različite vrsta kamenih agregata krečnjačkog porijekla. Naši najprepoznatljiviji proizvodi su kameni agregati - frakcije za asfalte i betone sa kojima kupci proizvode najkvalitetnije betone i do marke betona 45, te asfalte koji kvalitetom odgovaraju za izradu skoro svih vrsta asfaltnih slojeva u niskogradnji. Terakopov kamenolom posjeduje značajne rezerve i kapacitete za proširenje i povećanje proizvodnje u cilju zadovoljavanja potražnje na tržištu.

Frakcije za asfalt i beton

Terakop frakcije za beton i asfalt u potpunosti zadovoljavaju sve standarde i zahtjeve za najrazličitiju primjenu u građevinarstvu. Prepoznatljivim kvalitetom frakcije firme Terakop su osvojile značajan tržišni udio i koriste se u proizvodnji betona za izgradnju većine stambeno - poslovnih objekata u Tuzli i okolini. Također asfalt proizveden od istih frakcija se nalazi na putevima širom sjeveroistočne BiH.

Tamponski kameni agregati

Tamponski agregati 0-32 mm i 0-60 mm iz Terakop proizvodnje se koriste za izradu nosećih slojeva kolovoznih konstrukcija. U potpunosti zadovoljavaju sve standarde i zahtjeve kvaliteta.

Tucanik

Tucanik 30-60 mm koji proizvodi firma Terakop služi za izradu zastora željezničkih pruga, te za izradu drenažnih sistema. U posljednjih 10 godina većina pružnih pravaca u Sjeveroistočnoj BiH je rekonstruisana upravo tucanikom iz proizvodnje firme Terakop.

Kamen šakavac

Kamen šakavac granulacije 50-150 mm se koristi kako u industriji za proizvodnju kreča, kamenog brašna, gnojiva, sode i slično, tako i u građevinarstvu za izradu drenažnih sistema različitih vrsta.

Miješane frakcije za beton i malter

U proizvodnom asortimanu firma Terakop tržištu nudi i miješane frakcije od 0-8 mm do 0-32 mm za proizvodnju betona, nasipe i završne noseće slojeve različitih građevinskih konstrukcija.

Lomljeni kamen

Na mjestu eksploatacije kamena Terakop nudi rovni kamen granulacije do 600mm za izradu različitih vrsta nasipa, te čisti birani kamen granulacije od 200-400 mm za različite namjene u građevinarstvu.

Pored kamenih agregata kao osnovnog proizvoda, Terakop svojim kupcima nudi i kvalitetne postprodajne usluge u smislu transporta i ugradnje kamenih agregata, kao i izvođenje svih vrsta građevinskih radova u niskogradnji.

Niskogradnja

Odjel niskogradnje Terakop d.o.o. se bavi izgradnjom puteva koristeći kamene agregate vlastite proizvodnje te asfalte proizvedene od frakcija Terakop d.o.o. Tuzla. Terakop vrši kompletne radove izgradnje puteva koji mogu uključivati različite vrste iskopa, ugradnju tampona, betona, ivičnjaka, betonskih cijevi svih vrsta i slično, te asfaltiranje predviđenih trasa.

Pored navedenog, Terakop vrši i radove vanjskog uređenja stambenih i poslovnih objekata, te izgradnju parkinga, sportskih terena, platoa i slično, te nudi i usluge iznajmljivanja svojih građevinskih mašina.

Transport

Terakop vrši prevoz kamenih agregata za svoje kupce u neograničenim količinama, te nudi kvalitetnu uslugu transporta solo kamionima, kamionima sa prikolicama ili šleperima, na sve lokacije na tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti