Terra Sana: Jedini proizvođač eteričnog ulja divljeg origana u BiH

20.03.2015. 13:08 / Izvor: eKapija.ba
Terra Sana: Jedini proizvođač eteričnog ulja divljeg origana u BiH

Terra Sana je osnovana krajem 2008. godine od strane Udruženja za ekonomski razvoj i zapošljavanje Terra Sana kao rezultat nastojanja da farmerima omogući pristup najsavremenijim tehnologijama i kvalitetnim repromaterijalima za poljoprivrednu proizvodnju.

Terra Sana je osnovana krajem 2008. godine od strane Udruženja za ekonomski razvoj i zapošljavanje Terra Sana kao rezultat nastojanja da farmerima omogući pristup najsavremenijim tehnologijama i kvalitetnim repromaterijalima za poljoprivrednu proizvodnju. Terra Sana d.o.o. posjeduje vlastiti prostor koji se prostire na 300m² i koji je smješten u Industrijskoj zoni Pobriježje u Sanskom Mostu uz magistralni put Sanski Most – Bosanska Krupa.

Jedini je proizvođač eteričnog ulja divljeg origana (Vranilova trava, Origanum vulgare L.) u Bosni i Hercegovini. Eterično ulje proizvode parnom destilacijom svježe sirovine prikupljene sa padina planine Grmeč. Terra Sana d.o.o. nudi tržištu kvalitetna, 100% čista eterična ulja dobijena od biljnog materijala plantažno proizvedenog po standardima integralne poljoprivredne proizvodnje ili sakupljenog iz prirode po principima dobre sakupljačke prakse.

Pored eteričih ulja bave se i proizvodnjom prirodne kozmetike kao što je nevenova mast, kantarionova mast, hidrolat melise itd.

Proizvode Terra  Sane od sada možete naći i u Prijedoru, u trgovačkoj radnji Valentina, u ulici Miloša Obrenovića bb.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti