Tešanj dobija Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Tešanj dobija Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA

09.07.2019. 08:49 / Izvor: Akta.ba

TRA Agencija za razvoj općine Tešanj će 15.07.2019.godine (ponedjeljak) održati press konferenciju povodom početka implementacije novog projekta pod nazivom „Projekat unaprijeđenja konkuretnosti privrednih subjekata na projektnom području kroz pružanje i unaprijeđenje kvaliteta poslovno- razvojnih usluga".

Projekat realizuje TRA uz podršku Projekta okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Ukupna vrijednost projekta je 95.516,78 KM od čega je Vlada Švicarske obezbijedila iznos od 67.908,00 KM. Projekat traje 9 mjeseci i okuplja 10 firmi sa područja općine Tešanj i općine Gračanica.

Cilj projekta je podizanje konkuretnosti privrednih subjekata što će biti realizovano kroz unapređenje kvaliteta i obima usluga koje pruža TRA. U sklopu realizacije projekta će biti uspostavljen Tešanjski Centar poslovne izvrsnosti koji će djelovati u sklopu TRA.

Aktivnosti koje će biti realizovane kroz projekat su: Uspostavljanje i opremanje Centra poslovne izvrsnosti, Uspostavljanje Škole brizganja plastike i organizacija edukacije, organizacija poslovnih susreta te organizacija treninga na temu digitalne tehnologije, Solid Works/Solid CAM i Akademija za lidere (edukacija srednjeg i top mendžemta u oblasti upravljanja),

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti