Tesco uskoro na hrvatskom tržištu

22.01.2013. 09:18 / Izvor: Večernji List
Tesco uskoro na hrvatskom tržištu

Predstavnici poznatog britanskog trgovinskog lanca Tesko (Tesco) razgovarali su sa predstavnicima proizvođača i Hrvatske privredne komore (HGK) o ulasku na hrvatsko tržište, prenosi Večernji list.

Predstavnici poznatog britanskog trgovinskog lanca Tesco razgovarali su sa predstavnicima proizvođača i Hrvatske privredne komore (HGK) o ulasku na hrvatsko tržište, prenosi Večernji list.

Iz te kompanije poručili su nakon sastanka sa 20-ak hrvatskih proizvođačkih kompanija u organizaciji HGK, da su zadovoljni sastancima i da su već odlučili o saradnji sa nekima od njih.

Iz HGK nisu iznijeli konkretne podatke, a javnosti su se obratili jedino direktor kompanije MAR-MAR Zvonko Fišer i Nevenka Pelko- direktorka prodaje, marketinga i poslovnog razvoja INKEPOR-a koji se bavi proizvodnjom porcelana.

Tesco će insistirati na niskim cijenama, a razgovori su bili i više nego konkretni, složili su se Fišer i Pelko.

Uslov za otpočinjanje razgovora bio je da su kompanije iz određenog tržišnog ranga, da su izvoznici i da ostvaruju više od dva miliona evra prihoda.

Ukupna prodaja Grupe Tesco u cijelom svijetu prošle godine iznosila je 72 milijardi funti, a zabilježen je rast prodaje od 7,4 odsto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti