The Banker dodijelio Raiffeisen banci priznanje "Banka godine 2007"

30.11.2007. 12:07 / Izvor: Fena



Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina proglašena je "Bankom godine 2007." u BiH.

Ovu prestižnu nagradu već šesti put dodijelio joj je The Banker, renomirani magazin Financial Times grupacije, saopćeno je iz Raiffesen banke.

Nagrada magazina predstavlja priznanje Banci za proizvode i usluge vrhunskog kvaliteta, za fizičke i za pravne osobe.

Priznanje "Banka godine", jedno od najprestižnijih priznanja u finansijskom sektoru, dodjeljuje se raznim regionima, zemljama i kategorijama.

Proces selekcije uzima u obzir kvalitativne kriterije kao što su rast aktive i profitabilnost, kao i razvoj i implementaciju napredne tehničke infrastrukture i strategija orijentiranih ka budućnosti.

"Ova nagrada je izuzetno važno priznanje za Raiffeisen banku jer potvrđuje da su dugogodišnja tradicija, sigurnost u poslovanju, inovativnost te pristupačnost klijentima temelj našeg dosadašnjeg uspjeha", izjavio je direktor Banke Michael Mueller.

Trenutno, Banka posluje u više od 90 poslovnica širom Bosne i Hercegovine i zapošljava više od 1.500 zaposlenika.

Magazin "The Banker" je nagradu "Banka godine 2007." dodijelio i Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB-Austria) i Raiffeisen bankama u Srbiji, Ukrajini, Slovačkoj i na Kosovu.

"Nagrade su još jednom potvrdile da RZB ima dobru stratešku poziciju. Ne samo da je RZB grupacija dosljedno bilježila održivu moć zarade tokom proteklih nekoliko godina, već je nastavila sa znatno većim rastom od tržišnog. Time je dalje unaprijedila svoju tržišnu poziciju u Austriji i u centralnoj i istočnoj Evropi", rekao je Walter Rothensteiner, predsjednik Izvršnog odbra RZB-a i predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisen Internationala.

"Smatramo ove nagrade priznanjem za uspješan rast tokom protekle godine", dodao je Herbert Stepic, generalni direktor Raiffeisen Internationala.

"Ove nagrade su velika motivacija za sve nas da i dalje radimo na ostvarenju našeg cilja, a to je da postanemo vodeća bankarska grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi".

Ceremonija dodjele nagrada održana je sinoć u Londonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti