The Banker: Raiffeisen banka proglašena "Bankom godine u BiH"

04.12.2009. 12:36 / Izvor: eKapija.ba

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, po sedmi put je proglašena "Bankom godine u BiH". Ovu prestižnu nagradu dodijelio joj je The Banker, renomirani magazin Financial Times grupacije.

Priznanje "Banka godine", jedno od najprestižnijih priznanja u finansijskom sektoru, dodjeljuje se u raznim regionima, zemljama i kategorijama. Proces selekcije uzima u obzir kvalitatitvne kriterije kao što su rast aktive i profitabilnost, kao i razvoj i implementaciju napredne tehničke infrastrukture i strategija orjentisanih ka budućnosti.

"Ovo prestižno priznanje dobili smo u trenutno teškim vremenima za globalnu ekonomiju i ono je objektivna potvrda da smo i dalje vodeća banka na ovom tržištu. Svakako da ćemo nastojati i u budućnosti zadržati našu vodeću poziciju, a prioritet nam je kvalitet usluge. Želim naglasiti da su nam naši klijenti omogućili da dobijemo ovo priznanje, jer bez njihovog povjerenja i uspjeha ni mi ne bismo bili u mogućnosti ostvarivati ovakve rezultate. Naravno, ovo priznanje je i priznanje svim našim zaposlenicima, koji predstavljaju jednu od najvažnijih poluga našeg poslovanja", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke u BiH.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je prema ukupnoj aktivi od preko četiri milijarde KM najveća pojedinačna banka u državi. Raiffeisen banka u BiH opslužuje preko 700.000 klijenata kroz 95 poslovnica.

Magazin "The Banker" je nagradu "Najbolja banka 2009." također dodijelio i Raiffeisen bankama u Albaniji i Bjelorusiji. Ceremonija dodjele nagrada održana je 03. decembra 2009. godine u InterContinental hotelu Londonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti