Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Thema Gradačac: Savremena tvornica za proizvodnju obuće

29.05.2014. 12:03 / Izvor: eKapija.ba

Firma THEMA osnovana je 1999. godine u Gradačcu.

Osnovna djelatnost firme je proizvodnja gornjih dijelova i gotove obuće.

Od svog osnivanja pa do danas THEMA se kontinuirano razvijala i poslovala vrlo uspješno tako da danas predstavlja savremenu tvornicu koja zapošljava 370 radnika.

Tokom svog poslovanja ulagala je u nabavku novih postrojenja i opreme, usavršavanje radnika kako bi zadovoljila postavljene standarde evropskog tržišta. S vremenom je rasla tako da sada ima ukupno 370 stručnih i mladih kadrova.

Firma THEMA raspolaže sa 5 odjeljenja šivaćih linija od kojih je jedna osposobljena za proizvodnju gore-tex i trekking gornjih dijelova obuće i dvije linije montaže gotove obuće.

Proizvodni kapacitet preduzeća je ca. 1500 pari gotove obuće i ca. 300 pari gornjih dijelova dnevno, a trenutno je sva proizvodnja zasnovana na LOHN poslovima.

THEMA obavlja djelatnost u vlastitom proizvodno – poslovnom prostoru od 3000 m2 izgrađen u septembru 2011. godine, a također posjeduje još jedan proizvodno-poslovni prostor od 1500 m2 izgrađen 2004 godine i koji je također osposobljen za odvijanje procesa proizvodnje gotove obuće.

Preduzeće je u cjelosti u domaćem privatnom vlaništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti