Thor postao generalni zastupnik jedinstvenih AS kosačica na bh. tržištu

17.04.2019. 14:41 / Izvor: Akta.ba
Thor postao generalni zastupnik jedinstvenih AS kosačica na bh. tržištu
OTVORI GALERIJU

Thor d.o.o. je zastupnik brandova Husqvarna, Flymo, Partner i McCulloch za tržište BiH a sada i AS motor branda.

Nakon sajmova u Banjoj Luci i Mostaru, kompanija Thor d.o.o. Doboj ove godine po prvi put učestvuje na jubilarnom 10. Grapos Expo sajmu koji je jučer otvoren u Gračanici.

Prema riječima direktora kompanije, Dušana Milotića, na sajmu se predstavljaju sa novitetom u poslovanju, odnosno novim zastupništvom jedinstvenih AS kosačica.

"Nedavno smo potpisali ugovor i dobili status generalnog zastupnika AS motor za BiH, čime je Thor postao prvi na bh. tržištu sa ponudom jedinstvenih kosačica visoke trave", izjavio je za portal Akta.ba Milotić, dodajući da kupcima nude prošireni asortiman kosačica

"To su jedinstvene kosačice za košenje visoke trave, prilagođene i za neravne terene. Za sada smo jedini na tržištu koji nudimo takav proizvod. Na prošlosedmičnom sajmu gospodarstva u Mostaru smo ih izlagali i iznenađeni smo reakcijom i zainteresiranošću kupaca, stoga vjerujemo da će bh. tržište biti povoljno za ovaj novitet", kaže Milotić.

Dodaje da su se za izlaganje na sajam odlučili jer nisu fokusirani samo na tržište u Gračanici, već na šire područje regije oko Gračanice a to su Lukavac, Tuzla, Bijeljina, Slavonski brod, Teslić, Doboj.

"Smatramo da ovakav sajam priredno i tržišno obuhvata. Upravo to područje je vrlo interesantno za nas, tačnije za naš Husqvarna program tako i za, nadam se, AS motor kosačice", ističe direktor ove kompanije.

Inače, Thor d.o.o je generalni zastupnik Husqvarna programa za BiH i nudi širok asortiman alata za šumarstvo i vrtlarstvo, uključujući i kosačice, motorne pile, robotske kosačice i mnogo više i za profesionalce i za neprofesionalce i upravo sa ovim programom su jako zadovoljni jer se pokazao traženim na bh. tržištu.

"Tržište BiH je po svemu sudeći jako povoljno za Husqvarna program i njen novi asortiman a i naš standardni program Husqvarna ide svojom dinamikom i zadovoljni smo kako prošlom godinom tako i startom 2019. godine", zaključuje Milotić.

Ono što razlikuje ove proizvode od ostalih iste ili slične namjene, pored visokih performansi i pouzdanosti, je inovativna tehnologija i napredna ergonomska rješenja.

N.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti