TianDe kozmetika nastala po drevnim recepturama Tibeta i Kine dostupna u BiH

13.12.2019. 09:44 / Izvor: Akta.ba
TianDe kozmetika nastala po drevnim recepturama Tibeta i Kine dostupna u BiH
OTVORI GALERIJU

Riječ je o TianDe proizvodima čiji su sastojci brižljivo sakupljani od strane stručnih osoba, u strogo određenom vremenskom trenutku i u skladu sa lunarnim kalendarom.

Na našem tržištu od nedavno se mogu naći proizvodi nastali u ekološki čistim predjelima Kine i Tibeta po recepturama starim i do 5000 godina.

Riječ je o TianDe proizvodima čiji su sastojci brižljivo sakupljani od strane stručnih osoba, u strogo određenom vremenskom trenutku i u skladu sa lunarnim kalendarom.

Lamija Jukić, diplomirana ekonomistica i menadžer u firmi GIN d.o.o koja je generalni zastupnik ove kozmetike za BiH u razgovoru za Akta.ba je kazala da je čak i voda koja se koristi u kozmetičkim preparatima preuzeta sa mineralnih izvora i morskih dubina.

"TianDe je ruska kompanija osnovana 2007. godine čiji se asortiman proizvodi u kineskim državnim firmama, gdje se u tehnologiji izrade primjenjuju recepti tradicionalne kineske medicine. U toku izrade TianDe proizvoda koriste se ekstrakti raslinja. Naša ljekovita kozmetika predstavlja koktel biljaka i prirodnih proizvoda kao što su zhen shen, jojoba, bambus, srebro, zmijska mast, argan i mnogi drugi napravljenih po drevnim recepturama Tibeta i Kine starih 5000 godina", kaže Jukić.

TianDe kozmetika odobrena je od Ministarstva zdravlja Europske Unije te je rađena po standardima GMP i ISO 9001-2008. Asortiman je u potpunosti u skladu sa međunarodnim standardima ISO 9001 i GMP, za GMP standard poznato je da je potrebno obaviti 20.000 testiranja za svaku biljku koja je uključena u sastav proizvoda TianDe.

"Domaće tržište sada ima priliku isprobati proizvode vrhunske kvalitete. U mnoštvu štetnih hemikalija naši proizvodi su prava blagodat za naše tijelo. U asortimanu od preko 500 proizvoda, pored dekorativne i preparativne kozmetike nudimo i turmalinske kugle za pranje veša predstavljaju revolucionarnu tehnologiju pranja veša tu su još i različite paste za zube za djecu i odrasle, higijenski ulošci i još mnogo toga", kazala je Jukić.

U svojoj ponudi TianDe nudi i Konjac spužva za lice koja je 100 posto prirodni proizvod napravljen od tajanstvene biljke Amorphophallus Konjac, a potječe iz istočne Azije. To je snažan hidratantni kozmetički proizvod. Pruža učinak poliranja kože, kao i poboljšanje cirkulacije krvi. Ima prirodna svojstva za čišćenje, zbog čega se koža osjeća bistrom i blistavom. Mekana tekstura savršena je za čišćenje. Tu je još Face Massage Roller - Valjak za masažu zaglađuje teksturu lica, spriječava dvostruku bradu i pojačava djelovanje TianDe kozmetičkih proizvoda ali i 3D Phototoner prijenosni uređaj složenog izlaganja fotokromnoj i ultrazvučnoj energiji, stvoren za kućnu upotrebu i namijenjen redovitim kozmetičkim tretmanima.

"TianDe kombinira ključne komponente kozmetike i farmaceutike. Zajedno oni značajno povećavaju učinkovitost proizvoda. Visoko bioaktivni i sa bio aktivnim sastojcima, TianDe proizvodi često odgovaraju profesionalnim proizvodima i pomažu našim korisnicima sa njegom kože i kose", pojašnjava Jukić.

Proizvodi se mogu kupiti preko društvenih mreža, ili u servisnom centru TianDe na Baščaršiji u Sarajevu u ulici Kundurdžilik 2. Uskoro će u funkciju biti puštena i web stranica za dodatne informacije i online narudžbe.

Za sve zainteresirane ovaj novi brend održat će i svoju prezentaciju proizvoda u City Walk restoranu u Sarajevu 21.12.2019. u 18h.

"Pozivamo sve zainteresirane da dođu na prezentaciju TianDe proizvoda u City walk restoranu, gdje će se na najbolji način upoznati sa svim onim što mi nudimo i na licu mjesta isprobati neke od preparata dostupnih na tržištu BiH", kazala je Jukić.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti