Tim KGF SERDA obilazi korisnike kreditnih sredstava

31.07.2019. 10:26 / Izvor: Akta.ba
Tim KGF SERDA obilazi korisnike kreditnih sredstava

U okviru svojih redovnih aktivnosti, tim Kreditno-garantnog fonda SERDA je posjetio firmu korisnika kreditnih sredstava Tugra d.o.o.

U okviru svojih redovnih aktivnosti, tim Kreditno-garantnog fonda SERDA je posjetio firmu korisnika kreditnih sredstava Tugra d.o.o, kako bi potvrdili da su odobrena sredstva namjenski utrošena. Firma je putem KGF SERDA realizovala kredit od 200.000 KM za izgradnju proizvodnog objekta od 360 m2 na lokaciji Miševići, općina Hadžići, te nabavku CNC mašine za obradu drveta.

Harun Imamović, vlasnik firme, zaključuje: “Generalno smo zadovoljni cijelim procesom. Identifikovali smo ono što nam je tada bilo potrebno, između ostalog, da izgradimo vlastiti proizvodni objekat u koji ćemo dalje ulagati i razvijati poslovanje. SERDA je došla u pravo vrijeme da nas u tome podrži“.

Kao rezultat navedene investicije uposlena su tri nova radnika, ubrzani su proizvodni procesi te je uvedena nova proizvodna linija. Firma je povećala kvalitet i kvantitet proizvoda, što je rezultiralo povećanjem obima posla i prihoda u prosjeku za 10%.

TUGRA je bosanskohercegovačka firma koja je osnovana 1996. godine. Bavi se uramljivanjem slika, proizvodnjom lajsni i prodajom slika eminentnih akademskih slikara i amatera iz BiH. Svojim klijentima je na usluzi prilikom uljepšavanja njihovih stambenih i poslovnih prostora. Proizvodi koje plasiraju su lajsne od drveta raznih profila za uramljivanje (natur, obojena, mašinski prevučene folijom, ručno pozlaćena, itd.), gotovi ramovi u više dimenzija sa staklom ili slikarskim platnom, razni modeli kutija i drugih predmeta od mediapana. Proizvodnja je smještena u Hadžićima, dok je maloprodaja smještena na dvije lokacije, u Starom Gradu i na Pofalićima.

Kreditno-garantni fond SERDA je finansijski instrument podrške razvoju i jačanju preduzeća, obrtnika, startup biznisa i poljoprivrednika na području Kantona Sarajevo u saradnji sa Union bankom d.d. Sarajevo, a sufinansiran je od Vlade Kantona Sarajevo. Do sada je podržano 66 privrednih subjekata, kroz plasman od 11.052.366 KM, čime će se direktno omogućiti otvaranje 312 novih radnih mjesta, povećanje konkurentnosti, prihoda i izvoznih sposobnosti malih i srednjih preduzeća sa područja Kantona Sarajevo. SERDA, kao regionalna razvojna agencija koja ima za cilj razvoj lokalnog ekonomskog okruženja na području Sarajevske makroregije, kroz projekat KGF pruža besplatnu tehničku podršku i savjetovanje pri izradi poslovnog plana, projektovanog toka gotovine, te popunjavanju potrebne dokumentacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti