Tokom 2021. Gradiška dobija savremeniji video-nadzor

16.11.2020. 08:46 / Izvor: SRNA
Tokom 2021. Gradiška dobija savremeniji video-nadzor

Sastanku Lukača i Adžića prisutvovali su načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je u petak u Gradišci da je od 2012. godine područje grada pokriveno kamerama, ali da taj sistem više name bezbjednosnu efikasnost i da je potrebno uspostaviti savremeniji video-nadzor.

"Trenutni video-nadzor u Gradišci neme dovoljanu efikasnost i broj kamera. Zato smo razgovarali o tome da već od sljedeće godine, MUP RS-a , Policijska uprava i Grad, zajedno pokriju gradsko područje i ove uprave savremenim kamarama, što će grantovati bezbjednost svim građanima", rekao je Lukač nakon sastanka sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem.

Lukač je istakao da je u Gradišci najmlađa policijska uprava u RS-u , te da se opravdanost njenog formiranja ogleda u trenutno visokom nivou bezbjednosti na području koje pokriva.

"Na ovom području nema težih krivičnih djela, ubistava, razbojništava, krađa vozila. Sve stvari koje se dešavaju, Policijska uprava Gradiška veoma efikasno rješava i ima rasvijetljanost krivičnih djela do 90 odsto, što je jedan od najvećih procenata resvijetljanosti na području Republike Srpske", istakao je Lukač.

On je naveo da je nakon formiranja Policijske uprave u Gradišci vlasništvo nad zgradom u kojoj je uprava smještena preneseno sa grada na ovu upravu, uz kompenzaciju.

"Imamo namjeru da tu zgradu saniramo. Ove godine to nismo uspjeli zbog situacije sa pandemijom virusa korona, ali nadam se da ćemo već naredne godine taj objekat dovesti u potpuno funkcionalno stanje", dodao je Lukač.

Govoreći o kontroli kretanja migranata na području Policijske uprave Gradiška, Lukač je naveo da je od početka godine na ovom području policija privela više od 1.000 migranata, na taj način ih stavila pod kontrolu i spriječila da vrše krivična djela i prekršaje.

"Dolaskom hladnijeg vremena, smanjuje se i priliv migranata, ali policija i dalje kontroliše njihovo kretanje", rekao je Lukač.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je istakao da gradska uprava ima odličnu saradnju sa Policijskom upravom i MUP-om RS-a , koji preventivnim aktivnostima i drugim djelovanjem obezbjeđuju stabilnu bezbjednosnu situaciju na području grada.

Adžić je naveo da grada Gradiška ima Forum za bezbjednost, koji se redovno sastaje i zajedno sa Policijskom upravom prati bezbjednosnu situaciju.

On je zahvalio ministru Lukaču za inicijativu da se osavremeni video-nadzor u gradu, dodajući da je namjera i potreba da se sigurnosne kamera postave i u većim mjesnim zajednicama, kao što su Nova Topola i Gornji Podgradci.

"To je bitno zbog činjenice da imao veliki priliv migranata i ferekvenciju ljudi i robe, s obzirom na to da je Gradiška grad na vratima Republike Srpske i na granici sa EU", naglasio je Adžić.

Sastanku Lukača i Adžića prisutvovali su načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić i zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti