Tomislavgrad: Gospodarska zona "Vučji brig" proširuje svoje kapacitete

04.12.2012. 09:48 / Izvor: hum.ba
Tomislavgrad: Gospodarska zona 'Vučji brig' proširuje svoje kapacitete

Na području općine Tomislavgrad djeluje gospodarska zona pod nazivom "Vučji brig". Načini kojima općina nastoji privući investitore svakako se odnose na svakodnevno lobiranje i smanjenje cijena zemljišta za proizvodne pogone na području cijele općine Tomislavgrad (2010. godine), sa dosadašnjih 14,5 KM/m² na 1 KM/m².

Navedena zona je osnovana 2003. godine i nalazi se neposredno uz magistralnu cestu Tomislavgrad-Posušje, veličine 15 ha. Pored smanjenja cijene zemljišta, rješava se i problem nedostatka infrastrukture na postojećoj gospodarskoj zoni, kao i smanjenje svih birokratskih poteškoća na najmanju moguću mjeru. Navedeni načini privlačenja investitora doveli su do prodaje svih 14 zemljišta u "starom" dijelu zone , te se pristupilo proširenju iste i novoj parcelizaciji , kojom je predviđena izgradnja 11 novih zemljišta.

Iz općine Tomislavgrad Hum.ba doznaje da su sama sredstva iz općinskog proračuna za opremanje poslovne zone nedostatna, te se traže sredstva viših razina vlasti, poput Hercegbosanske županije i Federacije BiH. Osim toga upućen je i zahtjev Federalnoj direkciji za ceste za izgradnju primjerenog pristupa zoni sa magistralne ceste, međutim još se čeka rješenje za realizaciju ove problematike.

Inače na području gospodarske zone djeluju gospodarski objekti: "Intergradnja" d.o.o, "Dankić MM" d.o.o.," Kamen Galir", "T-Economic".

Gospodarski objekti koji su u izgradnji: EP HZ HB, "Gradnja Zrno" d.o.o.. U tijeku je i priprema za izgradnju objekata "Nevistić commerce", "Agro Brišnik", "Alfa plast" d.o.o. i "Pere Ćulušić".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti