Toplane potražuju više od 90 miliona KM: Pogledajte spisak najvećih dužnika

10.02.2020. 14:04 / Izvor: Akta.ba
Toplane potražuju više od 90 miliona KM: Pogledajte spisak najvećih dužnika

"Toplane Sarajevo" na današnji dan od korisnika centralnog grijanja potražuju više od 90 miliona KM. Potražuju više od 90 miliona KM, a ovo su NAJVEĆI DUŽNICI

"Toplane Sarajevo" na dan 05.02. od korisnika centralnog grijanja potražuju više od 90 miliona KM, od čega se 10 miliona KM odnosi na potraživanja od poslovnih prostora.

Među najvećim dužnicima su Bosmal - BCC Management d.o.o. Sarajevo 701.910,91 KM koji je krajem prošle godine isključen sa sistema centralnog grijanja. 

Slijege ga KJP ZOI 84 OCS d.o.o. Sarajevo 495.195,28 KM, te ENERGOINVEST d.d. Sarajevo 252.225,29 KM duga.

Jedan od prioriteta Uprave se odnosi na provođenje aktivnosti na poboljšanju naplate, što direktno utiče na stabilnost toplifikacionog sistema putem kojeg se na području Kantona Sarajevo zagrijava približno 54 hiljade korisnika, saopćeno je iz KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o.

Iz ovog preduzeća zahvaljuju svim korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze plaćanja usluge zagrijavanja, te ujedno još jednom pozivaju korisnike koji duguju "Toplanama" da se obrate centrima za korisnike preduzeća radi izmirenja duga, odnosno postizanja dogovora o načinu izmirenja duga.

Redovnim izmirivanjem obaveza grijanja prema "Toplanama" korisnici direktno utiču na energetsku stabilnost Kantona Sarajevo i poboljšanje usluga korisnicima, poručili su iz KJKP "Toplane - Sarajevo".

Na OVOM LINKU pogledajte spisak 525 dužnika.

PREUZMI DOKUMENT:
Lista dužnika

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti