Toyota nagrade: Sarajevski Ednil dobio zlatno priznanje u Amsterdamu

04.05.2015. 10:06 / Izvor: eKapija.ba

Ednil d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Toyota Material Handling za BiH - najvećeg svjetskog proizvođača viljuškara nagrađen je zlatnim priznanjem na dodjeli nagrada održanoj krajem aprila u Amsterdamu.

Ednil d.o.o. Sarajevo, generalni zastupnik Toyota Material Handling za BiH - najvećeg svjetskog proizvođača viljuškara nagrađen je zlatnim priznanjem na dodjeli nagrada održanoj krajem aprila u Amsterdamu.

Priznanje se odnosi na trogodišnje uzastopno povećanje udjela na tržištu u Bosni i Hercegovini ( market share ) koji je ostvarila firma Ednil d.o.o. sa Toyota viljuškarima.

Mesud Rizvo, direktor firme Ednil,  potvrdio je u izjavi za portal eKapija.ba da je Toyota, kao jedan od najvećih svjetskih brendova, ostala neprikosnoveno najveći svjetski proizvođač viljuškara i u prethodnoj godini.

"Kada se u prvoj godini poveća udio na tržištu dobija se bronza, kada se udio povećava dvije godine zaredom onda se dobije srebro, a kada se taj rezultati ostvaruje tri godine zaredom, kao što smo mi ove godine, dobija se zlato“, objašnjava Rizvo, dodajući da su veoma ponosni na nagradu koju su primili na gala prezentaciji, a na kojoj su bili prisutni direktori svih Toyotinih firmi u Evropi.

Inače, nakon sumiranja rezultata nagrada se dodjeljuje za svaku zemlju posebno, tako da se Ednil ove godine našao u društvu samo sa još dvije evropske zemlje - Italije i Belgije.

"Naravno da svaka nagrada nosi dio odgovornosti, ali  moram priznati da je ova posebna iz razloga što dolazi u teškim vremenima. Ovo će nam biti podstrek da radimo još više i bolje i da zapošljavamo još mladih visokoobrazovanih Bosanaca i Hercegovaca", dodaje Rizvo. 

Navodi da je nagrada je velika stvar i otvara mnogo mogućnosti, tako da već ove sedmice očekuju posjetu direktora prodaje Toyota Evropa sa kojim će praviti planove za 2015. godinu.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti