TRA Tešanj i Geotest potpisli ugovor o realizaciji projekta

17.03.2017. 14:09 / Izvor: Akta.ba
TRA Tešanj i Geotest potpisli ugovor o realizaciji projekta

Finansijska vrijednost potpisanog ugovora između TRA Agencije za razvoj općine Tešanj i Geotesta d.o.o. Sarajevo je 664.524,90 KM.

Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj i Damir Kasum direktor GEOTEST d.o.o. Sarajevo potpisali su Ugovor za relizaciju projekta „Povećanje prihoda ugroženih grupa kroz porodičnu poljoprivredu“.

Projekat uključuje isporuku, izvođenje instalacija, stručni nadzor nad instalacijom 50 plastenika jedinične veličine 300 m2 zajedno sa obukom korisnika, kao i nabavku prve količine sadnog materijala, zaštitnih sredstava i gnojiva za odabrane korisnike na području općine Tešanj.

Finansijska vrijednost potpisanog ugovora je 664.524,90 KM.

Prema riječima Ismar Alagić, direktora TRA Agencije za razvoj općine Tešanj:“ Potpisivanje ugovora je dokaz postojanja vizije da podrška ruralnom razvoju i razvoj poljoprivredne proizvodnje predstavlja jedno od strateških usmjerenja TRA Agencije za razvoj općine Tešanj odnosno našeg ARC Centra za agrokulturu i ruralni razvoj. Od strane partnera iz Češke smo odabrani kao najpouzdaniji partner za realizaciju projekta što je čast, ali i velika obaveza.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti