Tragom priznanja "Poslovnih novina" - Zašto je "Integral Inženjering" najbolji?

02.11.2007. 12:35 / Izvor: Dnevni Avaz
Tragom priznanja 'Poslovnih novina' - Zašto je 'Integral Inženjering' najbolji?

Građevinska korporacija "Integral Inženjering" iz Laktaša, prema ocjeni žirija "Poslovnih novina" iz Sarajeva, najbolja je kompanija u BiH u 2006. godini. Zbog toga joj je prije nekoliko dana dodijeljeno najviše priznanje tog lista "Srebreni pečat".

Slobodan Stanković, prvi čovjek "Integral Inženjeringa", prvog privatnog preduzeća u građevinarstvu osnovanog još 1989. godine, izjavio je da njegova korporacija očekuje da 2007. godine ostvari prihod od 200 miliona KM, za četvrtinu više nego lani, kad je proglašena najboljom. Stanković najavljuje dalje širenje poslovanja u BiH i regionu.

"Integral Inženjering" je davno prešao državne granice jer pored matice u Laktašima i Banja Luci, tu su kompanije u Beogradu, Podgorici, Novom Sadu, Skoplju… Korporaciju čini 17 kompanija s više od 2.500 zaposlenih. Grade mostove, puteve, zgrade, proizvode građevinske materijale, alate, a sve više ulaze u konsalting i finansije.

Jedna od najperspektivnijih kompanija u korporaciji je nesumnjivo rudnik krečnjaka i Fabrika kreča Doboj, koja se priprema za snabdijevanje "Arcelor Mittala" u Zenici, kada počne integralna proizvodnja u visokoj peći na koks. Kreč je sastavni dio procesa taljenja željezne rude u kvalitetan čelik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti