Trebinje optimistično dočekuje sezonu uprkos problemima zbog epidemije

22.05.2020. 13:13 / Izvor: Akta.ba
Trebinje optimistično dočekuje sezonu uprkos problemima zbog epidemije

Direktor trebinjske Turističke organizacije Marko Radić rekao je da je ova organizacija optimistična.

Direktor trebinjske Turističke organizacije Marko Radić rekao je Srni da je ova organizacija optimistična da će Trebinje, uprkos problemima izazvanim virusom korona, biti turistički posjećeno mjesto u narednim mjesecima.

Radić je istakao da su u ovom momentu u fokusu domaći turisti i turisti iz regiona, odnosno istog govornog područja.

"Osim svega što Trebinje može da pruži tokom čitave godine, od vjerskog turizma, eno-gastro ponude, kulturno-istorijskog nasljeđa, nacionalnih spomenika, ovog ljeta će posebno biti aktuelna adrenalinska ponuda, zatim naša prirodna i vještačka kupališta, gdje poseban akcenat stavljamo na sadržaje `Grada Sunca`", naveo je Radić.

On je dodao da je Trebinje idealno mjesto za produženi vikend i boravak sa porodicom jer nudi sadržaje za sve generacije.

Direktor trebinjske Turističke organizacije napomenuo je da su u periodu epidemije pojačali promotivne aktivnosti posredstvom društvenih mreža i tako održavali kontakt sa zaljubljenicima u Trebinje, usput osvajajući srca mnogih drugih.

"Imali smo kroz ankete jako dobre i ohrabrujuće poruke, u smislu dolazaka čim situacija dozvoli. Trebinje je Mediteran i za nas u Republici Srpskoj nešto najbliže moru", rekao je Radić.

On je naveo da je za vrijeme virusa korona, sektor turizma posebno stradao u Trebinju, s obzirom na to da je ovaj grad vrhunska destinacija u Srpskoj, a i u cijeloj BiH. 

"Navikli smo da gostiju imamo tokom cijele godine, a sada smo bili prinuđeni da gledamo pust grad, zatvorene ugostiteljske objekte, prazne hotele, zaključane agencije. Mnoge manifestacije, svečanosti i događaji otkazani su usljed pandemije", kaže Radić.

On smatra da se ne može govoriti o konačnim posljedicama ili da se saberu gubici, s obzirom na to da će se posljedice epidemije još dugo zbrajati i da će negativan eho dugo biti prisutan.

"Ako govorimo o mjesecima iza nas, martu, aprilu i maju, možemo reći da je Trebinje izgubilo oko 50.000 noćenja turista, a o direktnim finansijskim minusima teško je govoriti, ali je sigurno da su veliki i teško nadoknadivi u skorijem periodu", ukazao je Radić.

On ističe da je dobra inicijativa u vezi sa dodjelom vaučera za putovanja u domaće turističke destinacije, koje su Vladi Republike Srpske i resornom Ministarstvu predložili Privredna komora i Turistička organizacija Republike Srpske uz punu podršku opštinskih i gradskih organizacija.

Radić je dodao da je to velika prilika da se stanovnici Srpske podstaknu na putovanja i posjete značajnim destinacijama u Republici. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti