Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Trebinje pomaže stručno osposobljavanje u tekstilnoj industriji

13.11.2018. 08:54 / Izvor: Akta.ba

Grad Trebinje raspisao je Javni poziv poslodavcima, koji se bave proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda i proizvodnjom odjeće, za korišćenje finansijskih sredstava koje obezbjeđuje Grad Trebinje za sprovođenje obuke i stručnog osposobljavanja za rad od dva mjeseca nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – Filijala Trebinje.

Kako je navedeno u pozivu ukupna novčana sredstva koja je osigurao Grad Trebinje za sprovođenje obuke i stručno osposobljavanje za rad od dva mjeseca za 50 lica iznose 30.000,00 KM, odnosno 600,00KM po radniku za cjelokupan period obuke i stručnog osposobljavanja, uz uslov da mjesečni neto iznos plate ne može biti niži od 440,00 KM.

Pravo na dodjelu sredstava imaju svi poslodavci koji se bave provizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda i proizvodnjom odjeće, a koji sa evidencije Zavoda za zapošljavanje RS - Filijala Trebinje.

Poziv je otvoren 30 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti