Treći forum regionalnog projekta "Porodične firme" održan u Beogradu

30.11.2015. 15:35 / Izvor: Akta.ba
Treći forum regionalnog projekta 'Porodične firme' održan u Beogradu

Na forumu su održane i dvije panel diskusije: "Izazovi za porodične firme u Srbiji" i "Vlasnik porodične firme u Srbiji: šta možeš a šta nikako ne smiješ da radiš", sa vlasnicima i predstavnicima velikih porodičnih firmi.

Centar za edukaciju "Pro Educa" iz Banjaluke uz podršku IFC-a i Color Press Grupe  organizovao je poslovni forum "Porodične firme – stub razvoja ekonomije Srbije" u Beogradu. Na forumu su predstavljeni rezultati istraživanja o porodičnim firmama u Srbiji, ali i održana predavanja posvećena specifičnim izazovima porodičnih firmi, vezanim za najkvalitetnije preduzetničke modele u ovom tipu firmi, strategijama naslijeđivanja, kriznom menadžmentu u porodičnim firmama, upravljanju ljudskim resursima i riješavanju dilema angažovanja spoljnih menadžera.

Osim predavanja, na forumu su održane i dvije panel diskusije: "Izazovi za porodične firme u Srbiji" i "Vlasnik porodične firme u Srbiji: šta možeš a šta nikako ne smiješ da radiš", sa vlasnicima i predstavnicima velikih porodičnih firmi.               

Poslovni forum "Porodične firme" u Beogradu, treći je forum na ovu temu održan tokom 2015. godine, dok su prethodna dva održana u Banjaluci i u Sarajevu.

Centar za edukaciju "Pro Educa" već pet godina radi na projektu porodičnih firmi kroz brojne aktivnosti - istraživanja, organizaciju poslovnih foruma, predavanja i okruglih stolova, objavljivanjem publikacija posvećenih porodičnim firmama, a do sada ova organizacija je kontaktirala sa više od 3.000 porodičnih firmi iz regiona. Projekat "Porodične firme – stub razvoja ekonomije" realizuje se i u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji i Bugarskoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti