Treći Salon žilavke u Trebinju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Treći Salon žilavke u Trebinju

13.08.2019. 08:14 / Izvor: Akta.ba

Manifestacija posvećena najpoznatijoj hercegovačkoj sorti žilavka održaće se po treći put u Trebinju u Vinskoj galeriji Vukoje 17. avgusta 2019. godine, piše vino.rs.

Zahvaljujući Vinariji Vukoje i njenom vlasniku Radovanu Vukoju, ovaj jedinstveni Salon žilavke izrastao je za kratko vreme u događaj koji privlači pažnju ljubitelja vina i vrhunske gastronomije u čitavom regionu.

"Suština je da ljude upoznamo s ogromnim potencijalom sorte koja na najbolji način oslikava hercegovački teroar, od istoka do zapada, a sve to upotpunjeno je vrhunskom gastronomijom. Jer žilavka ima potencijal kao malo koja sorta u svetu i smatram da je ona ne samo naš zajednički adut za promociju hercegovačkog vinarstva, već i čitave gastronomske ponude ove regije", kaže Radovan Vukoje.

Kao i prethodnih godina učešće na Salonu žilavke uzele su sve najeminentnije vinarije u kojima se pravi vino od ove sorte, a na spisku će se naći rekordan broj od 21 vinarije: Podrum Aćimović Trebinje, Vinarija Anđušić Trebinje, Vina Brkić Čitluk, Podrum Delić Trebinje, Hepok Mostar, Vinarija Nuić Ljubuški, Podrum Ostojić Čitluk, Vinarija Sekulović Trebinje, Vinarija Škegro Ljubuški, Vinarija Tolj Čitluk, Podrum Anđelić Trebinje, Podrumi manastira Tvrdoš Trebinje, Podrumi Vilinka Mostar, Podrumi Vukoje 1982 Trebinje, Hercegovina produkt Međugorje, Podrum Berak Trebinje, Carska vina Međugorje, Vinarija Daorson Stolac, Podrum Andrija Čitluk, Podrum Marijanović Čitluk i Vinarija Vera Trebinje.

Pored vina na Salonu će biti predstavljene i tipični gastronomski delikatesi iz ovoga kraja, a za ekskluzivna jela koja će biti poslužena u restoranu Vinska galerija Vukoje biže zadužen poznati masterchef Nihad Mameledžija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti