Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Trgovinska razmjena između Bjelorusije i BiH na niskom nivou

25.12.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nemanja Vasić, održao je sastanak s nerezidentnim ambasadorom Republike Bjelorusije za Bosnu i Hercegovinu  Aleksandrom Ponomarevim. Tokom sastanka razgovarano je aktuelnoj saradnji izmđu dvije zemlje, te mogućnostima unapređenja iste, saopćeno je iz VTK BiH.

"Aktuelna trgovinska razmjena između BiH i Bjelorusije je na niskom nivou, ali postoje mogućnosti za  unaprjeđenje",  istakao je Vasić.

S tim u vezi, predložio je organizaciju sastanka sa predstavnicima Privredne komore Bjelorusije i zainteresovanim privrednicima na kom bi bili predstavljeni svi potencijali i mogućnosti uspostavljanja poslovne saradnje između kompanija.

Ambasador Ponomarev se zahvalio potpredsjedniku na upriličenoj posjeti i sastanku, te je iskoristio prliliku prezentovati aktuelne ekonomske pokazatelje Bjelorusije. Podržao je i prijedlog potpredsjednika Vasića za organizacijom sastanka, te stavio na raspolaganje kapacitet Ambasade za pomoć po svim pitanjima od interesa za unapređenje međusobne saradnje. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti